Θεσσαλονίκη: Μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση ματαίωσε την εθνικιστική – ρατσιστική φιέστα

991
αντιφασιστική

Ματαιώθηκε η εθνικιστική – ρατσιστική φιέστα μίσους που προγραμμάτιζε χθες, Κυριακή 7 Απριλίου, η φασιστική ομάδα “Ιερός Λόχος” στη Θεσσαλονίκη, μετά από μαζική και μαχητική κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος της πόλης.

Οι φασίστες, γνωστοί από τις τραμπούκικες επιθέσεις τους, με τελευταία την απόπειρα διακοπής θεατρικού έργου, είχαν εξαγγείλει την πραγματοποίηση φιέστας με τίτλο “Makedonian Pride” στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά.

Το αντιφασιστικό κίνημα απάντησε με μεγάλη διαδήλωση, η οποία ξεκίνησε από το δημαρχείο Καλαμαριάς κατευθύνθηκε σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής και κατέληξε στον πεζόδρομο ενώ κατά τη διάρκειά της ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στον εθνικισμό και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Αποτέλεσμα της αντιφασιστικής κινητοποίησης ήταν να ματαιωθεί το “Makedonian Pride” στην Καλαμαριά.

Κάτω από την πίεση της αντιφασιστικής πορείας ο “Ιερός Λόχος” ανακοίνωσε την μεταφορά της διοργάνωσής του στη Μενεμένη και συγκεκριμένα στο δημοτικό κινηματοθέατρο Άστρον.

Ενώ αρχικά οι υπηρεσίες του Δήμου Μενεμένης-Αμπελοκήπων έδωσαν την άδεια στη φασιστική ομάδα, μετά από αντιδράσεις που υπήρξαν, ο δήμαρχος αρνήθηκε την παραχώρηση του κινηματοθεάτρου. Το κινηματοθέατρο κλειδώθηκε και λιγοστά μέλη του “Ιερού Λόχου” συγκεντρώθηκαν στο παρκάκι που βρίσκεται επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, χωρίς να τολμήσουν να κάνουν εκδήλωση, καθώς πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία και προς εκείνη την περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας