Θεσσαλονίκη: Άρχισε η μεταφορά ασθενών από τις ιδιωτικές κλινικές

770
μεταφορά ασθενών

Ασφυκτική παραμένει η πίεση που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, Παρασκευή, ήταν κενές μόλις οκτώ κλίνες στις ΜΕΘ-COVID στη Θεσσαλονίκη.

Άρχισε από το πρωί του Σαββάτου η μεταφορά των ασθενών από την κλινική Σαραφιανός η οποία επιτάχθηκε από το κράτος, λόγω της «ασφυξίας» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης από ασθενείς κορονοϊού.

Μεταφορά ασθενών από την κλινική Σαραφιανός
Μεταφορά ασθενών από την κλινική Σαραφιανός



Από νωρίς το πρωί ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά και ασθενοφόρα από το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης παραλαμβάνουν τους 50 ασθενείς. Οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες ιδιωτικές κλινικές και στο 424.

Η κλινική του Σαραφιανού που επιτάχθηκε από το κράτος διαθέτει 100 κλίνες και πέντε κλίνες ΜΕΘ οι οποίες θα φιλοξενήσουν πλέον ασθενείς με COVID-19 από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στα όριά τους μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

Σε δηλώσεις του έξω από την κλινική του το Σάββατο, ο κ. Σαραφιανος είπε ότι η μεταφορά των ασθενών συνεχίζεται, ωστόσο, εκτίμησε ότι θα χρειαστούν και άλλες ημέρες προκειμένου να μεταφερθούν όλοι, να ετοιμαστεί ο χώρος και να εκπαιδευτεί το προσωπικό τονιζοντας ότι η κλινική θα μπορέσει να δεχτεί ασθενείς με κορονοϊο από τα νοσοκομεία στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας