Θεσ/νικη: Όλοι/ες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό 15/5-19:00, Καμάρα

1260
παλαιστίνη

Η προκλητική ενέργεια του Τραμπ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ, την οποία ολοκληρώνει σήμερα (επέτειο ίδρυσης του Ισραήλ πριν από 70 χρόνια), με τα εγκαίνια της μεταφοράς της αμερικάνικης πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, πυροδοτεί την ήδη εύφλεκτη κατάσταση στην περιοχή, ενώ υπονομεύει την οποιαδήποτε προσπάθεια για λύση και δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, οδηγώντας σε εξόντωση τον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό.

Αύριο, Τρίτη 15 Μάη, «κλείνει» «Η Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής», που ξεκίνησαν πριν από έξι εβδομάδες οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» Παλαιστίνιοι της Γάζας.

Με χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς από τα πυρά των στρατιωτών του σφαγέα Νετανιάχου, που έβαλαν αδιακρίτως παιδιά, ενήλικες, άοπλους διαδηλωτές, που διεκδικούν το αυτονόητο, τη γη τους.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό αγωνιζόμενο λαό που διοργανώνουν η Ένωση Φίλων Παλαιστίνης και Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, αύριο Τρίτη 15 Μάη, στις 7.00΄μ.μ. στην Καμάρα.

Καλεί την ελληνική κυβέρνηση, που έχει προσδεθεί στο ιμπεριαλιστικό άρμα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ισραήλ, ΕΕ, να σταματήσει την ολέθρια αυτή πολιτική της, να απεμπλακεί άμεσα από τον επικίνδυνο δρόμο που έχει επιλέξει, και να πάρει θέση, εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον Παλαιστινιακό λαό, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σήμερα όσο ποτέ, είναι αναγκαίο ένα μεγάλο αντιϊμπεριαλισιτκό, δημοκρατικό, φιλειρηνικό μέτωπο όλων των λαών και πολιτικών δυνάμεων, που θα εκτείνεται από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο έως την Μέση Ανατολή, με στόχο να φράξει τον δρόμο στα επιθετικά σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, των γερακιών του Ισραήλ και όλων όσων άμεσα ή έμμεσα συμμαχούν μαζί τους ή επιδεικνύουν επεκτατικές διαθέσεις.

Η Λαϊκή Ενότητα, αντιπροσωπεία της οποίας, με επικεφαλής το Γραμματέα του Π.Σ. Παναγιώτη Λαφαζάνη βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Βηρυτό, αναλαμβάνει ενεργά πρωτοβουλίες για την διαμόρφωση αυτού του μεγάλου αγωνιστικού αντιϊμπεριαλιστικού δημοκρατικού φιλειρηνικού μετώπου στην περιοχή, η σύσταση του οποίου αποτελεί την μεγάλη ελπίδα για την διάσωση της ειρήνης στον περίγυρο μας και τον κόσμο, για την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών της ευρύτερης  ζώνης μας, την απελευθέρωση κατεχόμενων εδαφών, όπως της Παλαιστίνης και της Βόρειας Κύπρου, και ιδιαίτερα για την απελευθέρωση, την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την δημοκρατία, την πρόοδο και την ισότιμη συνεργασία όλων των λαών της περιοχής μας.

afisa thessaloniki palestini poreia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας