Θεσ/κη: Ήμουν κι εγώ εκεί δηλώνουν αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών

1646
κάλεσμα

Η ιστορία επαναλαμβάνεται στην ίδια πόλη, με άλλη μνημονιακή κυβέρνηση. «Ήμουν κι εγώ εκεί!» δήλωσαν πάνω από εκατό αγωνιστές, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μαζικά χθες στη μία το μεσημέρι στα δικαστήρια, και κατέθεσαν στον πταισματοδίκη, μαζί με τον διωκόμενο συναγωνιστή, δήλωση, όπου δηλώνουν:

“Σε κάθε περίπτωση δηλώνω ότι ήμουν και εγώ μαζί με τον συναγωνιστή μου, ότι δεν με υποκίνησε αυτός ή κάποιος άλλος σε οποιαδήποτε  πράξη, αλλά έπραξα αυτό που με πρόσταζε η συνείδησή μου, να προστατέψω δηλαδή τα δικαιώματα των συμπολιτών μου, που ρημάζονται από την ανέχεια, τους φόρους και την ανεργία και ζητώ, σε περίπτωση που δεν τεθεί η υπόθεση στο αρχείο,  να εξεταστώ ως «ύποπτος» των ανυπόστατων πράξεων της δικογραφίας”,

Παίρνοντας το νήμα από τους διαδηλωτές στη μεγαλειώδη διαδήλωση στην παρέλαση του Οκτώβρη 2011 στη Θεσσαλονίκη, οι αγωνιστές ενάντια στου πλειστηριασμούς, «απάντησαν» με αυτήν την οικειοθελή δήλωσή τους σε κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, και σε όλο το μνημονιακό πολιτικό-οικονομικό μπλοκ, πως ότι δεν πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα ΜΑΤ και το συκοφαντικό non paper, δε θα το πετύχει ούτε με τις δικαστικές διώξεις. Δηλαδή, δεν φοβούνται, και δεν υποστέλλουν τον αγώνα τους ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας.

Και πολύ περισσότερο, ότι είναι και θα είναι αλληλέγγυοι στην πράξη σε όσους διώκει η κυβέρνηση, επειδή αντιστέκονται στα βάρβαρα μέτρα που θα επιβάλλει στα λαϊκά στρώματα με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και σε κάθε απλό πολίτη που υποφέρει από τις μνημονιακές πολιτικές.

Κατά δεκάδες υπέγραψαν τη «δήλωση συνευθύνης» μέλη της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τα οποία συμμετέχουν στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και βρίσκονται κάθε Τετάρτη στις 3.30΄μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης για να σταματήσουν την υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας, αγωνιζόμενοι και για μια γενναία σεισάχθεια των λαϊκών ιδιωτικών χρεών. Η οποία θα προκύψει, από τους αγώνες του λαού για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, τη διαγραφή του δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους, την έξοδο από την ευρωζώνη, την εθνικοποίηση των τραπεζών με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, την εφαρμογή μιας εναλλακτικής πολιτικής για την ανάταξη της οικονομίας και τον παραγωγικό μετασχηματισμό.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης θεωρεί εξαιρετικά θετικό το γεγονός, και ράπισμα προς την κυβέρνηση, ότι, μετά από αίτημα και παρουσίαση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης στο 90% των Δήμων της περιοχής, τα Δημοτικά Συμβούλια έχουν πάρει σαφή και κατηγορηματική θέση ενάντια στους πλειστηριασμούς και στην υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας, και υπέρ της νομοθετικής κατοχύρωσης του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης καλεί τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σήμερα στις 6.30΄μ.μ. στην εξόρμηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης στο Δήμο Συκεών-Νεάπολης στις 6.30΄μ.μ., καθώς και το Σάββατο 28/1 στις 3.30΄μ.μ. στην ΕΔΟΘ για το συντονισμό και την κοινή δράση όλων των σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων, τοπικών και κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων και φοιτητικών συλλόγων της πόλης.

Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας