“Θερμό επεισόδιο” προβλέπει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης…!

1131
κρήτης

Δεν εμπιστεύομαι γενικώς τις δημοσκοπήσεις και θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό χειραγωγούνται και παίζουν συστημικά παιχνίδια εντός μιας διαβρωμένης, διεφθαρμένης και εξαρτημένης από ξένα κέντρα κατεστημένης πολιτικής ζωής. Για αυτό με κάθε επιφύλαξη σημειώνω το “εύρημα” της MRB πως το 60% περίπου των πολιτών θεωρεί πολύ έως αρκετά πιθανό ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ανεξάρτητα, πάντως, αν το συγκεκριμένο ποσοστό είναι αντικειμενικό ή όχι, το μέγεθος του είναι, έτσι κι’ αλλιώς, εντυπωσιακό και δείχνει το κλίμα και τις εκτιμήσεις που κυριαρχούν στην κοινωνία.

Αν, όμως, τα πράγματα έχουν έτσι, τα ερωτήματα που αναφύονται είναι πελώρια και πολύ κρίσιμα.

Αν το “θερμό επεισόδιο” μπορεί να θεωρηθεί τόσο πιθανό, γιατί φτάσαμε ως εδώ; Γιατί με τόση ευκολία η Τουρκία μπορεί κάθε τόσο να απειλεί την Ελλάδα και τώρα να κλιμακώνει και να αμφισβητεί προκλητικά ακόμα και με στρατιωτικά μέσα, σχεδόν, τα πάντα στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο;

Και το κυριότερο: Μπροστά ή στη διάρκεια ενός “θερμού επεισοδίου” ποια στάση θα κρατήσει η Ελλάδα; Την ίδια τακτική που ακολούθησε στα Ίμια και με την οποία τα τελευταία μετατράπηκαν σε “γκρίζα ζώνη”; Μήπως τώρα θα “γκριζοποιηθεί“, με την “σωτήρια” μεσολάβηση των συμμάχων μας, ολόκληρο το Αιγαίο, η Κρήτη και η Ανατ. Μεσόγειος;

Είναι τραγικό αλλά στην Ελλάδα του 2019-2020 δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με την Ελλάδα των Ιμίων του ’96. Αντίθετα, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει και η Ελλάδα, άβουλη και μοιραία, έχει παραδώσει τα πάντα και έχει παραδοθεί απολύτως στα νύχια της Γερμανοαμερικανοκρατίας, μιας από τις πιο κυνικές, διπρόσωπες, αδίστακτες και προδοτικές επικυριαρχίες στην ανθρώπινη ιστορία η οποία μπορεί να επικρίνει στα λόγια τις προκλήσεις και παρανομίες της Τουρκίας, ενώ την ίδια ώρα δεν παίρνει αποτελεσματικά μέτρα εναντίον της και την αφήνει στην πράξη ανενόχλητη να προωθεί τα επεκτατικά της σχέδια και να διαμορφώνει τετελεσμένα γεγονότα.

Είναι τραγικό να προβλέπει θερμό επεισόδιο ο ελληνικός λαός αλλά την ίδια ώρα κάθεται μακαρίως στον “καναπέ” του έχοντας ως πρώτη αναζήτηση στο Google, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, την Eurovision. Είναι θλιβερό ένας λαός που βλέπει την πατρίδα του να απειλείται με πολεμικό επεισόδιο να μοιάζει να στηρίζει αυτούς που τον έχουν πουλήσει και ξεπουλήσει την πατρίδα μας και το μόνο που, προς το παρόν, δείχνει να “φοβάται” είναι τη μεγάλη ανατροπή που θα απελευθερώσει εθνικά και κοινωνικά την χώρα μας και θα δώσει παντού ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι δεδομένη και σκυφτή αλλά μια ανεξάρτητη, δημοκρατική, ελεύθερη, περήφανη και αποφασισμένη χώρα.

 

Θανάσης Δημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας