Θα συνεχίσω να είμαι παρών σε κάθε κινητοποίηση

1337
παρών

Δήλωση του Στάθη Λεουτσάκου, συντονιστή της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, για την κλήση του από τμήμα προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος:

Σήμερα, Παρασκευή 1/3/2019, με καλεί το περιβόητο «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» της Ασφάλειας να απολογηθώ και να δώσω εξηγήσεις για την παρουσία μου στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, αποδίδοντάς μου παράβαση μεγάλου μέρους του ποινικού κώδικα.

Το δημοκρατικό πολίτευμα δεν κινδυνεύει ούτε από τις κοινωνικές αντιδράσεις, που εύλογα δημιουργούνται, ούτε από τις ειρηνικές διαμαρτυρίες και τη δική μου πολύχρονη συμμετοχή στο δημόσιο και πολιτικό βίο της χώρας.

Αντίθετα, η δημοκρατία κινδυνεύει και μπαίνει σε νάρθηκα από τις αυταρχικές και αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων μνημονιακών κομμάτων που δεσμεύουν τη δημόσια περιουσία της χώρας στο «υπερταμείο» για 99 χρόνια, ρευστοποιούν την λαϊκή περιουσία μέσω των πλειστηριασμών, φτωχοποιούν το λαό, επιβάλλουν μόνιμη λιτότητα, οδηγούν νέους και νέες στο εξωτερικό.

Δηλώνω ότι ναι, στις 29-11-2017 ήμουν κι εγώ εκεί, στο ειρηνοδικείο Αθηνών μαζί με δεκάδες άλλους αγωνιστές, μέλη της Λαϊκής Ενότητας και μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Ήμουν κι εγώ εκεί, όταν δεχθήκαμε την αναίτια και αδικαιολόγητη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες μάλιστα, προφανώς με την εντολή και την ανοχή των ανωτέρων τους, έκαναν παράνομα χρήση χημικών σε κλειστό χώρο, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών που είχαν κατακλύσει το χώρο του ειρηνοδικείου, χώρο στον οποίο νόμιμα ευρίσκοντο οι πολίτες αφού οι πλειστηριασμοί σύμφωνα με το νόμο συνιστούσαν δημόσια διαδικασία. Στόχος των πολιτών δεν ήταν άλλος από το να αποτρέψουν «πλειστηριασμούς-παρωδίες» που γίνονταν σε χώρους που μόνο αίθουσα δικαστηρίου δεν ήταν όπως οι τουαλέτες και το καφενείο του ειρηνοδικείου.

Έτσι, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο τότε υπουργός δικαιοσύνης κ.Κοντονής, υλοποιώντας την εντολή των δανειστών, και ως πειθήνιοι υπάλληλοί τους, προχώρησαν στη νομοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για να αποφύγουν την κοινωνική κατακραυγή και το πολιτικό κόστος, αλλάζοντας ακόμη  και το δημόσιο χαρακτήρα της διαδικασίας των πλειστηριασμών.

Επιπλέον, έφεραν στη Βουλή και ψήφισαν ένα από τα αυταρχικότερα νομοθετήματα των μεταπολιτευτικών χρόνων που καθιστά τη διαμαρτυρία «ιδιώνυμο» αδίκημα, θυμίζοντας άλλες σκοτεινές εποχές για την ιστορία της χώρας μας.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας από την εποχή που και ο ίδιος φώναζε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» υποστηρίζει σήμερα με την πολιτική του ότι «η ζωή σου ανήκει στον τραπεζίτη».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και των προθύμων συνεργατών της έχουν δώσει εντολή στις δυνάμεις καταστολής να οργανώσουν βιομηχανία διώξεων κατά στελεχών της Λαϊκής Ενότητας, ξεκινώντας από τον γραμματέα της, Παναγιώτη Λαφαζάνη, εμένα τον Στάθη Λεουτσάκο, συντονιστή της πολιτικής γραμματείας της ΛΑ.Ε. και κατά δεκάδων άλλων στελεχών μας και μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Η κυβέρνηση, όμως, πρέπει να είναι πολύ αφελής εάν πιστεύει ότι θα τρομοκρατήσει και θα ωθήσει σε υποχώρηση πρόσωπα που δεν τρομοκρατήθηκαν και δεν υποχώρησαν σε άλλες περιόδους και η εξουσία δεν μπόρεσε να τα ενσωματώσει.

Έχει υποχρέωση ο κ .Αλέξης Τσίπρας να απολογηθεί και να καταθέσει στον ελληνικό λαό εάν θεωρεί πως η διαμαρτυρία, η κινητοποίηση και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού είναι ποινικά κολάσιμο αδίκημα και εάν αυτό είναι το όραμα του μεταλλαγμένου και συμβιβασμένου ΣΥΡΙΖΑ.

Πιστεύω ότι όπως και στο παρελθόν το λαϊκό και εργατικό κίνημα με την πάλη του κατάργησε δεκάδες τέτοιους αυταρχικούς νόμους, την ίδια τύχη θα έχουν οι νόμοι και το πολιτικό προσωπικό που τους εφαρμόζει και τώρα.

Δηλώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι παρών σε κάθε κινητοποίηση και να υπερασπίζομαι αποφασιστικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας