«Θα δώσω την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για τον Αμαζόνιο»

1112
σταγόνα

«Παγωμένη» παρακολουθεί η υφήλιος την καταστροφική πυρκαγιά στον Αμαζόνιο να μαίνεται, αποτεφρώνοντας γιγαντιαίες εκτάσεις παρθένου δάσους.

Οι άνθρωποι που «πονούν» περισσότερο το φλεγόμενο δάσος του Αμαζονίου, ωστόσο, είναι αυτοί που κατοικούν σε αυτό επί αιώνες. Για την πύρινη λαίλαπα μίλησε στο BBC ο Ραϊμούντο Μούρα, αρχηγός της φυλής Μούρα που κατοικεί στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου. Εμφανώς συγκινημένος, ο αρχηγός της φυλής ανέφερε ότι «θα δώσω την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για το δάσος του Αμαζονίου».

Ένα άλλο μέλος της φυλής υποστήριξε: «Όλα αυτά τα χρόνια αντισταθήκαμε εδώ. Όταν δεν υπήρχε δρόμος, όταν έφτασε το ηλεκτρικό ρεύμα, όταν άρχισε η εισβολή στη γη. Κάθε μέρα που περνούσε ερχόταν η αποψίλωση και η υλοτόμηση».

Ο ίδιος ιθαγενής δήλωσε συγκλονισμένος για το γεγονός ότι το δάσος του Αμαζονίου «πεθαίνει συνεχώς. Αισθανόμαστε πως το κλίμα αλλάζει. Ο πλανήτης έχει ανάγκη το δάσος. Το χρειαζόμαστε εμείς και το χρειάζονται τα παιδιά μας», προσέθεσε.

To βίντεο του BBC για την πυρκαγιά του Αμαζονίου:

«Καρφιά» κατά του Μπολσονάρου από τους ινδιάνους του Αμαζονίου

Για την πρωτόγνωρη πυρκαγιά στον Αμαζόνιο μίλησε και ο ινδιάνος αρχηγός Ραόνι Μετουκτίρε που κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ότι θέλει να καταστρέψει το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την απομάκρυνσή του από την εξουσία το συντομότερο δυνατό.

«Πρέπει τον ξεφορτωθούμε όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε για τον ακροδεξιό Βραζιλιάνο πρόεδρο ο διάσημος ινδιάνος αρχηγός μαχητικός υπερασπιστής του δάσους του Αμαζονίου σε μια τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο AFP.

«Θέλει να αποτελειώσει το δάσος, θέλει να αποτελειώσει εμάς (τους αυτόχθονες). Είναι πραγματικά τρομακτικό αυτό που κάνει», συνέχισε ο γηραιός ινδιάνος αρχηγός κατηγορώντας τον Μπολσονάρου ότι προωθεί την ανάπτυξη γεωργίας, υλοτοπίας και εξορυκτικής δραστηριότητας σε γη των αυτοχθόνων κοινοτήτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας