Η Iskra, ο χαρακτήρας της και η πλουραλιστική της αρθρογραφία.

1274
iskra
Διευκρινίσεις προς αναγνώστες μας

Απαντώντας σε σχόλια και σε ερωτήματα των αναγνωστών της, η Iskra θεωρεί υποχρέωσή της να διευκρινίσει ορισμένα ζητήματα τα οποία έχουν μια σημασία στην προσπάθεια μας.

Η ιστοσελίδα μας, η οποία διευθύνεται από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ακολουθεί, ιδιαίτερα μετά την παραίτηση του τελευταίου από τη θέση του Γραμματέα και κάθε στελεχική θέση της ΛΑ.Ε για λόγους που εξήγησε σε κείμενο του (βλέπε εδώ), μια νέα ανεξάρτητη από οποιεσδήποτε κομματικές δεσμεύσεις και υπαγορεύσεις πορεία.

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε και να διαβεβαιώσουμε με κάθε κατηγορηματικότητα ότι η Iskra δεν είναι όργανο ούτε εκφραστής των θέσεων καμιάς πολιτικής δύναμης η πολιτικής οργάνωσης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Iskra δεν έχει τη δική της διακριτή και ισχυρή πολιτική ταυτότητα και παρέμβαση που στην προμετωπίδα της καταγράφει τα μεγάλα διαχρονικά και σήμερα άκρως επίκαιρα οράματα και αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης και της ανάγκης ενός μεγάλου μετώπου όλων των αριστερών , των προοδευτικών, των πατριωτικών και δημοκρατικών αντιμνημονιακών-αντισυστημικών δυνάμεων για μια ελπιδοφόρα ανατροπή στη χώρα μας.

Η ισχυρή αυτή ταυτότητα και παρέμβαση της Iskra δεν μας εμποδίζει, αντίθετα θεωρούμε ότι μας επιβάλλει, η Iksra να είναι ανοιχτή στο διάλογο και σε όλο τον πλούτο των απόψεων που εκφράζονται και διακινούνται στον ευρύτερο αντισυστημικό χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Iskra φιλοξενεί άρθρα συνεργατών, φίλων και αναγνωστών της ή δημοσιεύει κείμενα από διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες, τα οποία μπορεί να εμφανίζουν κάποιο ενδιαφέρον ή ιδιαιτερότητα.

Η δημοσίευση από την Iskra αυτών των άρθρων και κειμένων δεν σημαίνει ότι κατ’ ανάγκη υιοθετούμε το σύνολο των απόψεων, των εκτιμήσεων και των κρίσεων που διατυπώνουν.

Θέλουμε να διευκρινίσουμε, προς άρση κάθε παρεξήγησης ότι οι απόψεις των επώνυμων άρθρων που δημοσιεύονται στην Iskra, εκφράζουν πρώτα απ’ όλα και κυρίως τους υπογράφοντες και μπορεί σε κρίσιμα σημεία τους να διαφέρουν ριζικά από τις απόψεις της Iskra.

Ευχαριστούμε θερμά τους αναγνώστες της Iskra για το ενδιαφέρον τους και αισθανόμαστε ικανοποίηση γιατί καθημερινά γίνονται όλο και περισσότεροι, προσδίδοντας εύρος, απήχηση και ειδικό βάρος στην ιστοσελίδα μας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους συμμερίζονται μαζί μας το μεγάλο όραμα και επιτακτική ανάγκη των καιρών για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, προοδευτική, βαθιά δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη που θα ακολουθεί μια πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικών μετασχηματισμών.

Τέλος, επειδή η Iskra δεν είναι μια εμπορική ιστοσελίδα και δεν διαθέτει άδηλους διαπλεκόμενους πόρους, βασίζεται για την καθημερινή παρουσία της στις οικονομικές θυσίες φίλων και συναγωνιστών της. Για αυτό έχουμε ανάγκη τη δική σας οικονομική συμβολή, όσο μικρή κι’ αν είναι, η οποία μπορεί να προσφερθεί στο λογαριασμό:

ΑΡ. Λ/ΣΜΟΥ: 129/003290-58, Εθνική Τράπεζα Ελλάδας

IBAN: GR95 0110 1290 0000 1290 0329 058

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας