Η Ford προκαλεί Trump και ρίχνει 600εκ. στη Γερμανία

2203
Ford

Ενώ οι Αμερικανοί της General Motors έσπευσαν να πουλήσουν την Γερμανική Opel, αμέσως μετά την εκλογή Τράμπ, οι Αμερικανοί της Ford ανακοινώνουν επένδυση μαμούθ στην Γερμανία, την ημέρα της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ με την Καγκελάριο Μέρκελ!


ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ
Η κόντρα Ford – Τραμπ είναι γνωστή. Όμως οι ατίθασοι Fordαίοι έκαναν μία εντυπωσιακή κίνηση, την ημέρα της συνάντησης των δύο αρχηγών κρατών και παρά τις απειλές Τραμπ στο να μην επενδύουν εκτός ΗΠΑ.
Η αμερικανική εταιρεία επενδύει 600 εκατομμύρια ευρώ στη μονάδα παραγωγής στο Saarlouis στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την παραγωγή της επόμενης γενιάς Ford Focus.
Μία ενέργεια άκρως αντίθετη από αυτή της GM, που έσπευσε να αποτάξει από πάνω της οτιδήποτε Γερμανικό όπως την Opel, η οποία είναι μία από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες της τελευταίας πενταετίας.
Θυμίζουμε πως οι Αμερικανοί, πυκνά συχνά, έδειχναν σημάδια υστερίας στο γάμο τους με την Opel απειλώντας συνεχώς το Γερμανικό κράτος, πως θα κλείσει τις μονάδες παραγωγής της εταιρείας επι Γερμανικού εδάφους, αφήνοντας χιλιάδες ανέργους, εφόσον δεν επιδοτούνταν από την Κυβέρνηση, κάτι που συνέβαινε συχνά.
Σύμφωνα με τον Jim Farley, president & CEO, Ford Ευρώπης, Μ. Ανατολής & Αφρικής «Η νέα επένδυση ύψους 600 εκατ. Ευρώ ανανεώνει τη δέσμευση της Ford στη Γερμανία, όπου βρίσκεται το Ευρωπαϊκό κέντρο δραστηριοτήτων μας. Απασχολούμε πάνω από 25.000 άτομα στη Γερμανία – περισσότερα από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. Έχουμε εκτεταμένες εγκαταστάσεις παραγωγής οχημάτων και κινητήρων στο Saarlouis και στην Κολωνία, όπου βρίσκεται ένα σημαντικό κέντρο σχεδίασης και εξέλιξης και είναι υπεύθυνο για την παραγωγή οχημάτων που προορίζονται για τις παγκόσμιες αγορές. Επιπλέον, το Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας (Ford Research & Innovation Center) στο Άαχεν ασχολείται με μελλοντικές τεχνολογίες.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας