Η «Ωκεανίς» επιμένει – Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα

1175
ωκεαννίς

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία που κάνει το πέρασμά της από τη χώρα. Η «Ωκεανίς» έχει φέρει χιόνια ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα, όπου παρατηρούνται δυσχέρειες στην κυκλοφορία.

Στην Αττική παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι προς Πάρνηθα και η Περιφερειακή Πεντέλης-Νέας Μάκρης, ενώ νωρίτερα αποκλείστηκε και η οδός Ομορφοκκλησιάς στη Νέα Ιωνία λόγω πτώσης δένδρου. Στην οδό Βικέλα στον Άγιο Ελευθέριο έπεσε κολόνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία από την οδό Κουρτίδου προς τη λεωφόρο Κηφισού.

Το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική έχει λάβει περισσότερες από 250 κλήσεις στην Αττική και πάνω από 150 στην υπόλοιπη Ελλάδα, από πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στα χιόνια με τα αυτοκίνητά τους,  καθώς και για κοπή δέντρων, απομάκρυνση αντικειμένων που παρασύρθηκαν από τον αέρα και μεταφορά ασθενών -κυρίως για αιμοκάθαρση.

Οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν με οχήματα της Πυροσβεστικής ήταν 3 στη Λήμνο, ένας στην Σάμο, ένας στην Αλεξανδρούπολη και ένας στην Χαλκιδική.

Στη Σαμοθράκη το χιόνι φθάνει σήμερα τα δύο μέτρα και πολλά χωριά είναι αποκλεισμένα καθώς οι τα συνεργεία του δήμου και του στρατού δεν μπορούν να καθαρίσουν τους δρόμους εξαιτίας κακής ορατότητας από την χιονοθύελλα.

 

Στη Στερεά Ελλάδα οι περιοχές Θίσβη-Καναβάρι, Δίστομο-Ζεμενό και τα Δερβενοχώρια ήταν τα τρία μέτωπα της χιονοθύελλας που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής, και διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες.

Χιονοθύελλες σημειώθηκαν επίσης στον Παρνασσό και τον ορεινό όγκο του Ελικώνα. Οι δρόμοι τώρα είναι ανοικτοί ωστόσο οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην Εύβοια χιονίζει από το πρωί, και παράλληλα επικρατούν ισχυροί άνεμοι. Τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού δέχεται η Κεντρική και Βόρεια Εύβοια.

Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Αιδηψού η κυκλοφορία έχει διακοπεί για τα φορτηγά και λεωφορεία ενώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα μόνο με αλυσίδες.
Στην περιοχή της Στενής η περιφέρεια επεμβαίνει με πέντε μεγάλα εκχιονιστικά μηχανήματα καθώς συνεχίζεται η χιονόπτωση στα χωριά από την Αγία Άννα και πάνω, όπως και στον Κρυονερίτη, την Κοκκινομηλιά και την Κερασιά.

Η κατάσταση όσο περνάει η ώρα γίνεται πιο δύσκολη ενώ οι προβλέψεις μιλούν για συνέχιση της κακοκαιρίας μέχρι την Δευτέρα. Όπου δεν χιονίζει, επικρατεί βροχόπτωση και ανεμοθύελλα.

 

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 06 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 01 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 01 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της ηπείρου και της δυτικής στέρεας. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το απόγευμα από τα βόρεια
Θερμοκρασία: Σπό 02 έως 10 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως το πρωί. Στα υπόλοιπα χιονόνερο η χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά στην ανατολική στέρεα – Εύβοια 200-300 μέτρα και στην Πελοπόννησο 300-500 μέτρα), που από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά 9 και τοπικά στα νοτιά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 07 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως το πρωί. Στα νοτιά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ. Στα νοτιά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα νοτιά από 08 έως 14 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας