Η ψήφος στη ΛΑΕ στις ευρωεκλογές, ψήφος αντίστασης και αναγνώρισης του αγωνιστικού ήθους

2618
διακαναλική

Με τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στις 7.30 στα Προπύλαια, με κεντρικό ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αποκορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία της Λαϊκής Ενότητας ενόψει των ευρωεκλογών και των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Η Λαϊκή Ενότητα έδωσε και συνεχίζει μέχρι την τελευταία στιγμή της προσέλευσης στις κάλπες να δίνει μια μάχη σε πανελλαδικό επίπεδο, που αποτελεί συνέχεια και αναπόσταστο μέρος της αγωνιστικής της παρουσίας όλα αυτά τα χρόνια.

Μιας παρουσίας που καθορίστηκε από την προσήλωσή της στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κοινωνικής καταστροφής. Σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και των νέων που αντιστέκονται στις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες ρυθμίσεις που καταργούν εργασιακές, ασφαλιστικές, μορφωτικές και δημοκρατικές κατακτήσεις πολλών δεκαετιών, δημιουργώντας μια νέα ζοφερή πραγματικότητα.

Μιας παρουσίας που καθορίστηκε επίσης από την προσήλωσή της στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων. Όχι μόνο απέναντι στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας σε ξένα κέντρα αποφάσεων, όχι μόνο απέναντι στην επικίνδυνη πρόσδεση στο άρμα του ευρωατλαντισμού, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του κράτους – τρομοκράτη, του Ισραήλ, αλλά και απέναντι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, των λιμανιών, των αεροδρομίων, των σιδηροδρόμων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας σε αλλότρια κρατικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μιας παρουσίας που δοκιμάστηκε σε λαϊκές κινητοποιήσεις και αντιπαραθέσεις με τις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ, τα κλομπ και τα χημικά, με ακραία εκδήλωση τις ποινικές διώξεις κατά στελεχών της, μεταξύ των οποίων και του γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, εξαιτίας της συμμετοχής τους στον αγώνα κατά των πλειστηριασμών, για την υπεράσπιση της λαϊκής στέγης.

Η ψήφος στη ΛΑΕ στις ευρωεκλογές και στα σχήματα που στηρίζει στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, είναι πρώτα απ’ όλα ψήφος αναγνώρισης αυτής της αγωνιστικής παρουσίας και ενδυνάμωσης της αποφασιστικότητάς της στη συνέχιση αυτών των αγώνων.

Επιπλέον, η εκλογική ενίσχυση της ΛΑΕ δίνει και ένα ακόμη εξαιρετικά σοβαρό και καίριο μήνυμα, σε μια εποχή εκποίησης αρχών και αξιών και ηθικής εξαχρείωσης που επιχειρείται να εμφανιστεί σαν “ρεαλιστική προσαρμογή στην πραγματικότητα”, παραβλέποντας το ότι αυτή η πραγματικότητα της νέας μνημονιακής κανονικότητας θεμελιώνεται πάνω στην κοινωνική καταστροφή.

Η ψήφος στη ΛΑΕ αποτελεί αναγνώριση της αντίστασης στον περιρρέοντα ηθικό και πολιτικό ευτελισμό, με κύριο χαρακτηριστικό τις ανίερες συμμαχίες και το κυνήγι της καρέκλας. Ακριβώς γιατί η ΛΑΕ αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη ότι η επιμονή στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας, μπορεί να συνεπάγεται ακόμη και την εγκατάλειψη υπουργικών και όποιων άλλων αξιωμάτων.

Ακριβώς γιατί στην εποχή που το παλιό -παρά τη φαινομενική παντοδυναμία του- αργοπεθαίνει και το καινούργιο δυσκολεύεται να το εκτοπίσει, στην εποχή, δηλαδή, των τεράτων, περισσότερο παρά ποτέ, η επιμονή στην υπεράσπιση των εθνικών και λαϊκών συμφερόντων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την έμπρακτη υπεράσπιση της αδιάρρηκτης σχέσης της αριστερής πολιτικής με το αριστερό πολιτικό ήθος.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας