Η ψήφος στην ΛΑ.Ε είναι στήριγμα για την εργατική τάξη και τον Λαό μας!

1501
περί

Αναμφίβολα οι Ευρωεκλογές θα καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα και στο σύνολο της Ε.Ε. Στο σημείωμα αυτό στεκόμαστε στις Ευρωεκλογές γιατί από αυτές θα εξαρτηθούν πολλά και για την ελληνική αριστερά στο σύνολο της μετά την τραγική για την αριστερή διαφορετικότητα διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Τσίπρα και της παρέας του.

Οι πάντες αντιλαμβάνονται πλέον ότι η κατάσταση στην Ευρώπη διαφοροποιείται προς το χειρότερο συνεχώς. Η διαίσθηση είναι ότι προωθείται συστηματικά η επίθεση στον κόσμο της εργασίας συνταγματοποιώντας ακόμα και δημοκρατικές αντεργατικές εκτροπές με τρόπο απαράδεκτο. Στο βωμό της ανταγωνιστικότητας η επίθεση στο κόστος εργασίας  κτύπησε την πόρτα σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Η μείωση μισθών και συντάξεων και η δραστική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους στο όνομα του «νοικοκυρέματος» και της αντιμετώπισης των ελλειμμάτων έγινε η «σωτήρια» συνταγή για όλους που υποτάσσονται στις επιλογές του άγριου νεοφιλελευθερισμού που προωθείται από την Γερμανία στην Ε.Ε. Η λαθεμένη αντίληψη περί ισοσκελισμένων προϋπολογισμών αποδεδείχθηκε  αντιαναπτυξιακή και ακατάλληλη να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας.

Τα μεσαία στρώματα φτωχοποιούνται και αναζητούν συμμαχίες  με την εργατική τάξη, τους άνεργους, τους μικρο-συνταξιούχους και γενικότερα τα περιθωριοποιημένα τμήματα της κοινωνίας για  να αμφισβητήσουν μαζικά και δυναμικά τα παλιά κοινωνικό- πολιτικά κέντρα εξουσίας.

Επομένως είναι ανάγκη να απλωθεί με ευκαιρία και τις Ευρωεκλογές μια συζήτηση συνολικά στο χώρο της αριστεράς αλλά και σε όλη την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία για το πώς θα αντιμετωπιστεί η νέα κατάσταση. Επιβάλλεται να φουντώσει ένα κίνημα δυναμικό μαζικό ένα κίνημα ανατροπής αυτής της σκληρής πραγματικότητας! Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει και η Λαϊκή Ενότητα.

Η ευρωλαγνεία οδήγησε στο παρελθόν πολλές δυνάμεις της ευρωπαϊκής «Αριστεράς» να αποδεχθούν διαχειριστικές συστημικές λογικές με αποτέλεσμα με το πέρασμα του χρόνου να μεταλλαχτούν και να  εξαφανισθούν στην κυριολεξία από τον πολιτικό χάρτη.

Οι αυταπάτες που καλλιεργούνται σκόπιμα από ορισμένους ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα χωρίς να αλλάξουν ριζικά και οι πολιτικές που είναι ηγεμονικές σήμερα θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν το λιγότερο ως πολιτική αφέλεια.

Πρέπει πλέον να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι μέσα από τα ερείπια και την ισοπέδωση αυτής της Ευρώπης των μονοπωλίων και του άγριου νεοφιλελευθερισμού θα δημιουργηθεί η νέα ενωμένη Ευρώπη.

Οι αυταπάτες που καλλιεργούνται σκόπιμα ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα χωρίς να αλλάξουν ριζικά και οι σημερινές πολιτικές που είναι ηγεμονικές, θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν το λιγότερο ως πολιτική αφέλεια.

Η «πολακιάδα» οι προσωπικές αντιπαραθέσεις Τσίπρα – Μητσοτάκη και τα κτυπήματα εντυπωσιασμού κάτω από την ζώνη για το κτίσιμο ενός απαράδεκτου νέου σάπιου δικομματικού συστήματος κυριαρχούν μακριά και έξω από τα πραγματικά δραματικά προβλήματα του ελληνικού λαού. Αυτοί  που “σφάζονται” υποτίθεται σήμερα από τα μπαλκόνια και στα πάνελ των τηλεοράσεων, μπορεί να τους δούμε αύριο στην κυβέρνηση μαζί υπό την προτροπή και καθοδήγηση της Γερμανοκρατούμενης Ε.Ε

Για τον λαό μας για τους Έλληνες εργαζόμενους η κατάργηση των μνημονίων, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η ανακοπή της φτωχοποίησης, η εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών, η παραγωγική ανασυγκρότηση, η αύξηση της απασχόλησης και του εισοδήματος, η στήριξη της αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων, ο δημόσιος έλεγχος στα κοινωνικά αγαθά και στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, ο εκδημοκρατισμός και οι ριζοσπαστικές αλλαγές στις δομές του κράτους, σηματοδοτούν την αντικειμενική αναγκαιότητα μιας νέας πορείας προς μια ανώτερη κοινωνία και για αυτές τις επιλογές παλεύει η Λαϊκή Ενότητα.

Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της  για  την διαμόρφωση νέων πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών όλων των  ριζοσπαστικών-αριστερών και πατριωτικών δυνάμεων. Αναγκαίο «όχημα» για την προώθηση του συγκεκριμένου στόχου, είναι η ανάπτυξη ενός ρωμαλέου και πολύμορφου κινήματος αντίστασης-ανατροπής-αλληλεγγύης  κατά των μέτρων λιτότητας και των πολιτικών της ευρωζώνης, καθώς και η επιδίωξη κοινού βηματισμού με τους άλλους λαούς σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.

Στις ερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα ρήξης και ανατροπής των κυρίαρχων οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό μπορεί να γίνει με την στήριξη της Λαϊκής Ενότητας, μιας δύναμης που πάντα πάλεψε για την κοινή δράση και ενότητα όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων.

Οι ευρωεκλογές στην Ελλάδα όπως και σε πολλές άλλες  χώρες κύρια της Νότιας Ευρώπης μπορούν να ανοίξουν δρόμους για την οριστική ήττα του αντεργατικού διπολισμού των συντηρητικών και ακροδεξιών δυνάμεων από την μία και της Σοσιαλδημοκρατίας από την άλλη που οδήγησαν την Ευρώπη σ αυτήν την απαράδεκτη αντεργατική αντιλαϊκή αλλά και αντιδημοκρατική κατάσταση. Για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη!

Βασίλης Πριμικήρης μέλος του Π.Σ της ΛΑ.Ε και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας