Η Χρυσή Αυγή, η καταδίκη της βίας και άλλα παραμύθια

1451
διαστροφές
Οι θρασύδειλοι της νεοναζιστικής συμμορίας έχουν βρει το κόλπο για να έχουν την συμμορίτικη πίτα ολόκληρη και τον νεοφασιστικό σκύλο χορτάτο. Καταδικάζουν στα λόγια αυτά που κάνουν στην πράξη!
Καταδικάζει, λέει η Χρυσή Αυγή, με αφορμή την δολοφονική επίθεση στον φοιτητή Αλ. Λάζαρη,  “κάθε πράξη βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται”. Και.. καταδικάζει γιατί, πολιτικά, οι προσχηματικές επικοινωνιακές δηλώσεις είναι εύκολες και η ανάληψη της “πολιτικής ευθύνης” ανέξοδη.
Άλλωστε, τον δρόμο τον έχει ήδη δείξει ο επικεφαλής της εγκληματικής συμμορίας Νίκος Μιχαλολιάκος, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Όπως μάλιστα -κουτοπόνηρα- είχε προσθέσει αμέσως μετά,  σε μια προσπάθεια να προκαταλάβει την απόφαση του δικαστηρίου, “ποινική ευθύνη όμως δεν υπάρχει”.
Οπότε, εάν ακολουθήσουμε το γράμμα των ανακοινώσεων της  νεοναζιστικής συμμορίας και το… πνεύμα των ηγετών της που προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους, η χρυσαυγίτικη εγκληματική οργάνωση καταδικάζει την βία κατά των μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ εκείνη την άγρια νύχτα στο Πέραμα, καταδικάζει την βία στα πογκρόμ κατά των αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας και τις παρολίγον φονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών τις άλλες άγριες νύχτες, και -εννοείται- καταδικάζει την έντεχνη  βία του αποκλεισμού κατά των προσφυγόπουλων  στο Ικόνιο.
Κάτι που βέβαια, για να πατάμε και στο έδαφος της πραγματικότητας, ποτέ δεν έκανε επί της ουσίας! Και αυτό δείχνει πόσο εύκολα οι θρασύδειλοι προσπαθούν να κρύψουν τις απαράδεκτες πράξεις τους πίσω από ανεκτές για την δημοκρατία μας λέξεις και φράσεις.
Επίσης, για να μην σιγοντάρουμε την νεοφασιστική συμμορία στα καλά και συμφέροντα, η δήλωση του “πολιτικού κόμματος”,  που στην πραγματικότητα είναι μια πολυπλόκαμη “οργάνωση” που ασχολείται με καταστήματα,  ξενοδοχεία, γραφεία real estate, εταιρείες ποικίλης προστασίας και άλλες ευαγείς δραστηριότητες, υποτίθεται ότι καταδικάζει και τις επιθέσεις κατά μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου και την ενδοχώρα, στο Κιλκίς και το Ωραιόκαστρο για παράδειγμα.
Και, βέβαια, για να μην ξεχνάμε άλλες  νεοφασιστικές δραστηριότητες, η δήλωση αυτού του “πολιτικού κόμματος” λεκτικά “καταδικάζει” τους εμπρησμούς στους καταυλισμούς προσφύγων και τις αποθήκες υλικών αλληλεγγύης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από το Καστελόριζο μέχρι την Μακεδονία.
Όλα αυτά όμως… υποτίθενται! Διότι, στην πραγματικότητα, η εγκληματική συμμορία που παριστάνει το πολιτικό κόμμα, με το να κρύβεται πίσω από τις προσχηματικές ανακοινώσεις,  καμιά εγκληματική ενέργεια δεν καταδικάζει επί της ουσίας και όλες προσπαθεί να τις εκμεταλλευτεί.
Γιατί η εγκληματικότητα είναι σύμφυτη με αυτό που η συμμορία αποκαλεί “πολιτική δράση” και οι “πρωτοβουλίες” της απολύτως συναρθρωμένες με κάθε είδους οικονομικά συμφέροντα. Από τις λαϊκές αγορές μέχρι τις μεσιτείες και την κτηματαγορά, και από το trafficking μέχρι την προστασία στις υπόγειες διαδρομές της νύχτας.
Για αυτό, όπως θα έλεγαν και κάποιοι φίλοι τους τηλεβιβλιοπώλες, ο καιρός γαρ εγγύς αλλά για δαύτους!  Έρχεται ο καιρός δηλαδή που θα πληρώσουν όπως οι  “πρόγονοί” τους, οι καθαυτό… “άρειοι”.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος, είναι δημοσιογράφος. Πηγή: News247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας