Η Χρήσιμη ψήφος στη ΛΑΕ

1686
αιολική

Όλοι συμφωνούν πως οι επικείμενες εκλογές της 26 Μάη  2019 για την Ευρωβουλή και αύριο  για το Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχουν μεγάλη σημασία για το λαό μας.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, το κατεστημένο είναι ήρεμο και εφησυχασμένο, γιατί η επικράτηση του σημερινού δικομματισμού, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, είναι δεδομένη, είναι ισχυρή και υπηρετεί μια χαρά το Σύστημα.

Παρά τη φιλολογία για την ανερχόμενη Χρυσή Αυγή και Ν.Δ., αυτό δεν ανησυχεί ιδιαίτερα την Άρχουσα Τάξη, που ενδιαφέρεται κυρίως να μην σηκώσει ανάστημα η συνεπής Αριστερά

Σήμερα, εντείνεται συνειδητά η πόλωση, που ωφελεί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και τον χορό έχει ανοίξει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ,  μιας και αυτός φαίνεται  να έχει μεγάλες απώλειες  σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως σήμερα.

Όμως,  συνειδητά,  καλλιεργείται  από τις ηγεσίες και των 2 κομμάτων, γιατί όπως είναι γνωστό η πόλωση ενισχύει αυτά τα 2 Κόμματα.

Με δεδομένη όμως αυτή την πόλωση, ο κόσμος της Αριστεράς και ο κόσμος της εργασίας που έχει υποφέρει από τη μονόπλευρη λιτότητα που έχουν υπηρετήσει γενικά οι κυβερνώντες τόσο  τη μνημονιακή περίοδο αλλά γενικότερα όλη την περίοδο εφαρμογής του ΝΦ δόγματος, έχει συμφέρον να δώσει συντονισμένη και δυναμική δράση για να αντιπαλέψει αυτό το status.

Είναι χρήσιμο για τον κόσμο της εργασίας, η αύξηση της επιρροής των Κομμάτων της συνεπούς της πραγματικής Αριστεράς και όχι βέβαια δυνάμεων που αυτοχαρακτηρίζονται Αριστερές (πχ ΣΥΡΙΖΑ) ενώ έχουν μετατοπιστεί στο απέναντι  στρατόπεδο, εφαρμόζοντας τη ΝΦ πολιτική.

Αυτή πρέπει να είναι η γενικότερη επιθυμία του κόσμου της εργασίας, όμως  προσωπικά θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική, την ενίσχυση  της Λαϊκής Ενότητας(ΛΑΕ), όχι επειδή είναι η δική μου προτίμηση, αλλά επειδή θεωρώ πως αυτό εξυπηρετεί συνολικά  τον κόσμο της εργασίας που προαναφέρθηκα.

ΛΑΕ. Η συνεπής ενωτική Αριστερή Δύναμη.

Αυτό δεν το λέω τυχαία. Αφετηρία της άποψής μου είναι το γεγονός ότι το μαύρο Μέτωπο των αντιδραστικών δυνάμεων, Κομμάτων και φορέων (πχ ΣΕΒ), δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, παρά μόνο με την πιο ισχυρή ενωτική δράση των δυνάμεων της πραγματικής αριστεράς.

Αυτή όμως η κοινή δράση, δεν υπάρχει, ή υπάρχει σε ελάχιστο βαθμό και για αυτό θεωρώ χρήσιμο και ορθό να επιβραβευτούν εκείνες οι Δυνάμεις που διακηρύττουν και παλεύουν για αυτό τον στόχο.

Θεωρώ και  δεν μπορεί να υπάρξει διαφωνία, ότι η ΛΑΕ και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όσο κανένας άλλος, προβάλλουν  και αγωνίζονται για το στόχο αυτό. Επομένως η ΛΑΕ και ο Π.Λαφαζάνης πρέπει να επιβραβευτούν για τη στάση τους και αυτό δεν έχει μόνο συμβολική αξία αλλά ουσιαστική.

Ισχυρίζομαι, πως αν υπάρχει στον κόσμο της Αριστεράς και της εργασίας παραίτηση και απογοήτευση, δεν είναι μόνο γιατί είδε τον ΣΥΡΙΖΑ να τον προδίδει, αλλά γιατί δεν βλέπει εναλλακτική λύση δεν βλέπει ένα πολιτικό υποκείμενο που θα ανατρέψει το Νεοφιλελεύθερο (ΝΦ) παγκοσμιοποιημένο σύστημα σε κάθε χώρα και διεθνώς.

Και η εναλλακτική λύση θα είναι μια δυνατή Αριστερά.. Δυνατή όμως και ισχυρή Αριστερά θα είναι η Ενωμένη Αριστερά και σε αυτό το στόχο, πρωτοπόρα δύναμη που προβάλλει και παλεύει γι αυτόν, είναι η ΛΑΕ.

Η ισχυροποίηση της ΛΑΕ θα σημάνει  και ισχυροποίηση της ενωτικής Αριστεράς, δηλαδή τη βελτίωση των προϋποθέσεων για να ηττηθεί το Μαύρο Μέτωπο. Το μέτωπο των ισχυρών Οικονομικών Κύκλων της εκμετάλλευσης, και των αντιδραστικών πολιτικών Δυνάμεων

Το Μαύρο Μέτωπο δεν αντιμετωπίζεται με διασπασμένες τις συνεπείς Αριστερές Δυνάμεις (πχ ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ)

Σε αυτό το στόχο πρωτοστατεί η ΛΑΕ και γι αυτό η ενίσχυση της ΛΑΕ θα δράσει πολλαπλασιαστικά στον στόχο ενωμένης και επομένως αποτελεσματικής Αριστεράς. ‘Οσοι στενοχωρήθηκαν και δεν εννοώ μόνο τους ψηφοφόρους της ΛΑΕ του 2015, δεν πρέπει να ξαναστενοχωρηθούν. Και αυτό βέβαια αφορά την ίδια τη ΛΑΕ που πρέπει να δουλέψει συστηματικά  αυτή την περίοδο, για ενίσχυσή της, αλλά και τον Αριστερό  κόσμο που δεν ψήφισε τη ΛΑΕ το 2015 αλλά έχει δει στη πράξη και στη ζωή τον συνεπή, τον διαρκή τον ανιδιοτελή αγώνα των στελεχών της ΛΑΕ.

Αυτός ο στόχος και όχι κάποιος άλλος στόχος –πχ να εκλεγώ περιφερειακός σύμβουλος- με έπεισαν να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Ανυπότακτης Αττικής με τη νέα και αγωνίστρια Μαριάννα Τσίχλη.

Καλό βόλι συντρόφια

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας