Η Χεζμπολάχ έφτιαξε άγαλμα του δολοφονημένου Σολεϊμανί να δείχνει προς Ισραήλ

935
σολεϊμανί

Άγαλμα στη μνήμη του δολοφονημένου Κασέμ Σολεϊμανί κατασκεύασε η Χεζμπολάχ, στο νότιο Λίβανο. Το άγαλμα δείχνει προς το Ισραήλ και είναι στημένο δίπλα σε βάθρα παρατήρησης ώστε ο κόσμος να μπορεί να το βλέπει.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν την 40η μέρα από την εκτέλεση του Ιρανού στρατιωτικού και λίγο αργότερα από τη δήλωση του Ιρανού στρατηγού, Ραμεζάν Σαρίφ, ότι η συγκεκριμένη δολοφονία θα οδηγήσει στην απελευθέρωση του Ισραήλ.

Η Τεχεράνη θεωρεί ότι το Ισραήλ είναι στενός συνεργάτης των ΗΠΑ κι έχει επανειλημμένως υποσχεθεί να καταστρέψει και τις δύο χώρες.

Να σημειώσουμε ότι ο 62χρονος Σολεϊμανί σκοτώθηκε από αμερικανικό drone στη Βαγδάτη, πρωτεύουσα του Ιράκ, στις 3 Ιανουαρίου.

Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ: Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει πεισθεί ότι πρόκειται να καταρρεύσουμε μετά τη δολοφονία Σολειμανί

Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί, στις 3 Ιανουαρίου, προήλθε από λανθασμένους υπολογισμούς του Τραμπ και είχε ως αποτέλεσμα μια αύξηση της περιφερειακής στήριξης στην Τεχεράνη, σύμφωνα με το AP.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει πεισθεί ότι πρόκειται να καταρρεύσουμε, οπότε δεν θέλει να μιλήσει με ένα καταρρέον καθεστώς. […] Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Τραμπ, δυστυχώς, δεν έχει καλούς συμβούλους […] Ήθελε το Ιράν να καταρρεύσει από τότε που αποχώρησε από την πυρηνική συμφωνία», είχε δηλώσει ο Ζαρίφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας