Η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει θέσεις και στρατεύματα στην περιφέρεια Ιντλίμπ-Συρίας

726
Η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει θέσεις

Στις 23 Ιανουαρίου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δημιούργησαν δύο νέες θέσεις στη ΒΔ Συρία, στο Greater Idlib.

Σύμφωνα με τον Enab Baladi, και οι δύο θέσεις ιδρύθηκαν στην πόλη Qastoun στο βόρειο τμήμα της πεδιάδας al-Ghab στη βορειοδυτική ύπαιθρο της Hama.

Ένας διοικητής του Εθνικού Μετώπου για την Απελευθέρωση, μια από τις βασικές αντιπροσωπευτικές ομάδες της Τουρκίας στο Greater Idlib, δήλωσε στο πρακτορείο της συριακής αντιπολίτευσης ότι η πρώτη θέση τοποθετήθηκε στο σχολείο του Qastoun, ενώ η δεύτερη χτίστηκε σε «στρατηγικό» ύψωμα της πόλης.

Σε μια σχετική εξέλιξη, τα τουρκικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Μ4, ο οποίος συνδέει τη πόλη της Λατάκειας με την πόλη του Χαλεπίου. Πηγές της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι ο τουρκικός στρατός θα πραγματοποιήσει περιπολία στον αυτοκινητόδρομο σύντομα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ο τουρκικός στρατός διατηρεί περισσότερες από 60 οργανωμένες οχυρές θέσεις στο Greater Idlib.

Πρόσφατα, ο τουρκικός στρατός δημιούργησε ένα νέο δίκτυο θέσεων στο όρος al-Zawiya στο νότιο Idlib. Τώρα, οι τουρκικές δυνάμεις ενισχύουν την παρουσία τους στη βορειοδυτική Χάμα.

Με την ανάπτυξη περισσότερων στρατευμάτων στο Greater Idlib, η Τουρκία προσπαθεί να αποτρέψει την προέλαση του αραβικού στρατό της Συρίας. Οποιαδήποτε νέα επιχείρηση του στρατού στο Greater Idlib θα οδηγήσει πιθανώς σε αντιπαράθεση με τα τουρκικά στρατεύματα.

Εν τω μεταξύ, οι μαχητές της περιοχής εκμεταλλεύονται την αυξανόμενη τουρκική παρουσία και ξεκινούν όλο και περισσότερες επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων.

Πηγή: southfront.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας