Η Τουρκία προσπαθεί να προσαρτήσει την κατεχόμενη Αφρίν στη Συρία

1236
τουρκία

Το κρατικό πρακτορείο Fars αλλά και οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι το τοπικό συμβούλιο που υποστηρίζεται από τους συμμαχικούς αντάρτες της Άγκυρας, αλλάζουν ονόματα δρόμων και προσπαθούν να εντείνουν το τουρκικό στοιχείο στην περιοχή, την ώρα που ο τουρκικός στρατός κατάσχει περιουσίες.

Οι τουρκικές στρατιωτικές μονάδες και οι σύμμαχοί τους αντάρτες, συνέχισαν ως δυνάμεις κατοχής να δίνουν τουρκικά ονόματα για να προετοιμάσουν το έδαφος για την προσάρτηση της κατεχόμενης περιοχής, όπως αναφέρει σε σημερινό του άρθρο, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Τα απαράδεκτα μέτρα των παράνομων δυνάμεων της Άγκυρας πυροδότησαν το κλίμα και προκάλεσαν την οργή των κατοίκων στην περιοχή του Αφρίν.

Οι δυνάμεις της Άγκυρας ανάγκασαν χιλιάδες πολίτες και χωρικούς στην περιοχή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και στη συνέχεια κατέλαβαν τα ελεύθερα κτήρια και τις περιουσίες.

Τα τουρκικά στρατεύματα και οι αντάρτες συνέχισαν να συλλαμβάνουν ανθρώπους, να λεηλατούν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να εκβιάζουν τα μέλη της οικογένειάς τους για την απελευθέρωσή τους, τους τελευταίους μήνες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Άγκυρα ξεκίνησε να αλλάζει τα ονόματα και τους αριθμούς των οδών στην κατεχόμενη πόλη Αφρίν σε νέες προσπάθειες να προσαρτήσει την περιοχή στο έδαφός της.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι το τοπικό δημοτικό συμβούλιο της πόλης, που συνδέθηκε με τον ”ελεύθερο στρατό” που υποστήριξε η Άγκυρα, ξεκίνησε να μετονομάζει δρόμους και πλατείες στην πόλη.

Οι πηγές ανέφεραν ότι ορισμένοι από τους δρόμους και τις πλατείες πήραν το όνομά τους από Τουρκικές προσωπικότητες, προσθέτοντας ότι τα ονόματα των δρόμων γράφτηκαν σε αραβικό και τουρκικό αλφάβητο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας