Η Τουρκία κάνει γυμνάσια στις ακτές του λιβυκού της προτεκτοράτου

1039
τουρκία

Κλιμακώνοντας την επέμβασή της στη λιβυκή κρίση στο πλευρό της Τρίπολης, υπό τον Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, η Τουρκία πραγματοποίησε χθες μεγάλα ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών.

Η άσκηση, υπό την επωνυμία “Γυμνάσια Ανοιχτής Θαλάσσης“, διήρκεσε 8 ώρες και εξελίχθηκε σε διεθνή ύδατα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Asocciated Press, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Άγκυρα, που μίλησαν με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Στις ασκήσεις συμμετείχαν 8 φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας και 17 μαχητικά αεροσκάφη της γείτονος.

Όπως τόνισαν Τούρκοι αξιωματούχοι, στόχος της άσκησης ήταν να εξακριβωθεί και να βελτιωθεί η δυνατότητα των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων να εκτελούν επιχειρήσεις σε μεγάλη απόσταση από τα τουρκικά σύνορα.

Στο μεταξύ ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα Μέσης Ανατολής, Ντέιβιντ Σένκερ, έβαλε πάγο στην πρωτοβουλία της Αιγύπτου για εκεχειρία στον λιβυκό εμφύλιο δηλώνοντας ότι, αν και το σχέδιο του Καΐρου έχει θετικές πλευρές, η Ουάσινγκτον προκρίνει ως πιο παραγωγικό πλαίσιο την ειρηνευτική διαδικασία του ΟΗΕ, αν και αυτή είναι είναι βαθιά αποτελματωμένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας