Η σοβιετική κωμωδία “Το σπίτι της Πλατείας Τρουμπνάγια” στους κινηματογράφους

749
σοβιετική

Το αριστούργημα του Μπόρις Μπαρνέτ «Το σπίτι της Πλατείας Τρουμπνάγια» προβάλλεται σε επανέκδοση στους κινηματογράφους από αύριο, 8 Αυγούστου.

 

Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία ενός κοριτσιού από την επαρχία, που καταφτάνει στη Μόσχα. Βρίσκει δουλειά σαν καμαριέρα σε ένα σπίτι της οδού Τρουμπνάγια και πέφτει θύμα εκμετάλλευσης από τον ιδιοκτήτη-κομμωτή και τη σύζυγό του. Η ιστορία ξεφεύγει από τα συνηθισμένα όταν στο σπίτι εμφανίζεται ένας νεαρός συνδικαλιστής, ο οποίος κάνει εγγραφές νέων μελών. Είναι ο δρόμος διαφυγής της νεαρής Παράσα, από την καθημερινή κακομεταχείριση. Και είναι και ο τρόπος για να γνωρίσει νέους και ενθουσιώδεις ανθρώπους.

Η ταινία πραγματεύεται μία παραδοσιακή ρωσική ιστορία για μια νέα γυναίκα που εγκαταλείπει το χωριό της για να πάει στην πόλη και πέφτει θύμα ενός αδίστακτου ανθρώπου. Ωστόσο, ενώ η παραδοσιακή ιστορία είναι τραγική, ο Μπαρνέτ την παίρνει και τη μετατρέπει σε μια ιστορία ελπίδας για την τότε φρέσκια και αναδυόμενη σοβιετική κοινωνία.

Η ταινία, παραγωγής του 1928, με πρωταγωνίστρια τη Βέρα Μανέτσκαγια, ανακαλύφθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και αναγνωρίζεται ως μια από τις κλασικές ρωσικές βωβές ταινίες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας