Η ρωσική Δούμα αναγνωρίζει τις αυτόνομες δημοκρατίες Ντονέσκ και Λουγκάνσγκ

864

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ολομέλειας στην Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κατά την οποία διεξήχθη ψηφοφορία σχετικά με την αναγνώριση των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ όπως αναφέρει το defencnet.ru.

Στο εγγύς μέλλον, το έγγραφο θα σταλεί στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής Vyacheslav Volodin, το έγγραφο θα σταλεί αμέσως στον αρχηγό του κράτους.

«Οι βουλευτές πιστεύουν ότι η αναγνώριση των DPR και LPR θα δημιουργήσει έδαφος για την εξασφάλιση εγγυήσεων ασφαλείας και την προστασία των κατοίκων των δημοκρατιών από εξωτερικές απειλές, καθώς και για την ενίσχυση της διεθνούς ειρήνης και της περιφερειακής σταθερότητας», ανέφερε ο ομιλητής σύμφωνα με το RIA Novosti .

Η Δούμα ενέκρινε έκκληση για αναγνώριση του LPR και του DPR απευθείας στον Πούτιν – αυτή η επιλογή, πιο αυστηρή, προτάθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ το κόμμα Ενωμένη Ρωσία έκανε πρόταση να σταλεί αρχικά το έγγραφο στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, η εκδοχή του κομμουνιστικού σχεδίου έλαβε περισσότερες ψήφους υπέρ – 351 έναντι 310.

Θυμηθείτε ότι στις 19 Ιανουαρίου, βουλευτές από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπέβαλαν σχέδιο έκκλησης στον Πρόεδρο της Ρωσίας σχετικά με την αναγνώριση των δημοκρατιών του Ντονμπάς ως ανεξάρτητα κράτη.

Το σχέδιο περιλάμβανε διαπραγματεύσεις με το LPR και το DPR στο εγγύς μέλλον και αφορούσε τη δημιουργία νομικής βάσης για τις διακρατικές σχέσεις και τη ρύθμιση όλων των πτυχών της συνεργασίας και της αμοιβαίας βοήθειας.

Επιπλέον, στις 14 Φεβρουαρίου, βουλευτές από την Ενωμένη Ρωσία υπέβαλαν στην Δούμα σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το σχέδιο ψηφίσματος του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Όπως σημείωσε ο Volodin, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους κλιμακώνουν την ένταση και προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας έτσι τις αρχές του Κιέβου στο σαμποτάρισμα των συμφωνιών του Μινσκ. Αυτή η πολιτική συνιστά σοβαρή απειλή και κινδύνους για τις ζωές των Ρώσων πολιτών και συμπατριωτών που ζουν στη ΛΔΔ και στο LPR.

Όπως είπε στο RIA Novosti ο ηγέτης της παράταξης του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Δούμα, Gennady Zyuganov, η κατάσταση στην Ουκρανία είναι ανησυχητική και η υιοθέτηση στη συνεδρίαση της Δούμας οποιουδήποτε από τα σχέδια για έκκληση στον πρόεδρο για την αναγνώριση του το LPR και το DPR θα είναι ένα βήμα μπροστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας