Η Ρωσία στέλνει πάνοπλη φρεγάτα στα ανοιχτά της Συρίας

965
πάνοπλη φρεγάτα στα ανοιχτά

Το ρωσικό ναυτικό έστειλε άλλη μία βαριά οπλισμένη φρεγάτα στην ανατολική Μεσόγειο αυτήν την εβδομάδα, μετά την άφιξη ενός πλοίου μεταφοράς τανκ στο συριακό λιμάνι Ταρτού.

Η υπηρεσία μέσων μαζικής ενημέρωσης του Ρωσικού Ναυτικού ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι η φρεγάτα «Admiral Grigorovich» έφυγε από τη Μαύρη Θάλασσα και τώρα διασχίζει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

Θα ενταχθεί στη δύναμη του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού που αναπτύσσεται μόνιμα στη Μεσόγειο στα ανοικτά της Συρίας.

Το ρωσικό ναυτικό ανέφερε ότι η φρεγάτα «Admiral Grigorovich» θα αντικαταστήσει τη φρεγάτα «Admiral Asen» στο πλαίσιο της ρωσικής ναυτικής αρμάδας στην ανατολική Μεσόγειο.

Η φρεγάτα «Admiral Asen» προσχώρησε στην ομάδα των ρωσικών ναυτικών σκαφών στη Μεσόγειο τον Οκτώβριο του 2020, αλλά εκπλήρωσε την αποστολή της.

Η φρεγάτα «Admiral Grigorovich» είναι μία από τις μονάδες του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα που μπορεί να ταξιδέψει με 30 κόμβους. Είναι οπλισμένη με πυραύλους Kalibr και Shatil 1.

Το ρωσικό ναυτικό αποκάλυψε τις δυνατότητες των πυραύλων Kalibr όταν τους χρησιμοποίησε για να βομβαρδίσει θύλακες τρομοκρατών στο συριακό έδαφος το 2016 και το 2017.

Η έλευση της φρεγάτας έρχεται σε μια εποχή έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα.

Επιπλέον, η Τουρκία προετοιμάζεται για μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία που θα στοχεύει τη στρατηγική πόλη Ain Al-Issa. Αυτό αναμφίβολα θα αναγκάσει τη Μόσχα να εμπλακεί για να αποτρέψει μια αναζωπύρωση των συγκρούσεων.

Πηγή: almasdarnews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας