Το Κρεμλίνο έδωσε εντολή στη Ρωσική Εξεταστική Επιτροπή να ξεκινήσει έρευνα για τα δύο αυτά εγκλήματα, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να καταπέσουν οι κατηγορίες της παγκόσμιας κοινότητας.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα μεταξύ Ρωσίας και -κατά κύριο λόγο- Βρετανίας, στο πλευρό της οποίας έχουν συνταχθεί όλες οι μεγάλες δυνάμεις της λεγόμενης Δύσης, μετά τις απόπειρες δολοφονίας του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας, αλλά και τον θάνατο του επιχειρηματία Νικολάι Γκλουσκόφ, επί βρετανικού εδάφους.
Η Μόσχα, μετά την εντονότατη αντίδραση εναντίον όσων ισχυρίζεται, δίχως να παραθέτει απτά στοιχεία, το Λονδίνο, προχώρησε στην επόμενη κίνησή της, καθώς ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα τόσο για την απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, όσο και για την δολοφονία του Γκλουσκόφ, ενός επιχειρηματία που ήταν στο στενό περιβάλλον του, μακαρίτη πλέον, άλλοτε Ρώσου ολιγάρχη, Μπορίς Μπερεζόφσκι, ο οποίος έζησε τα τελευταία του χρόνια ως εξόριστος στο Λονδίνο, αφού στην Ρωσία υπήρχε ένταλμα σύλληψής του και είχε ανακηρυχθεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο».
Λίγη ώρα αργότερα, οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν τα αρχικά αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγουν για την υπόθεση του Γκλουσκόφ, επιβεβαιώνοντας πως δεν πέθανε από φυσικά αίτια και ότι κατέληξε μετά από στραγγαλισμό.
Όπως ανακοινώθηκε από τις ρωσικές αρχές, το Κρεμλίνο έδωσε εντολή στη Ρωσική Εξεταστική Επιτροπή να ξεκινήσει έρευνα για τα δύο αυτά εγκλήματα, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να καταπέσουν οι κατηγορίες της παγκόσμιας κοινότητας.
Στις 12 Μαρτίου, ανακοινώθηκε ότι απεβίωσε στο Λονδίνο, ο πρώην υποδιευθυντής της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας AEROFLOT Νικολάι Γκλουσκόφ σε ηλικία 68 ετών, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του εκλιπόντος Ρώσου ολιγάρχη Μπορίς Μπερεζόφσκι. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της κόρης του βρέθηκαν στον λαιμό του ίχνη ασφυξίας. Την διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου του ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας, ενώ τα ρωσικά μέσα κάνουν λόγο για στραγγαλισμό. Στον Γκλουσκόφ η Βρετανία, στην οποία ζούσε εδώ και χρόνια, έδωσε το 2010 πολιτικό άσυλο. Τον Μάρτιο του 2017 το δικαστήριο Σαβέλεφσκι της Μόσχας τον καταδίκασε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 8 ετών με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων της AEROFLOT την δεκαετία του 1990.