Η Ρωσία είχε προτείνει πρώτα στην Ελλάδα S-400, Su35BM, BrahMos-II

1279
ρωσία

Μετά την γνωστοποίηση πρόσφατης πρότασης της Μόσχας, που δυστυχώς απέρριψε η Αθήνα, για κατασκευή στην Ελλάδα εργοστασίου παραγωγής των γνωστών αυτόματων όπλων Καλάσνικοφ και εκσυγχρονισμού των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300, που κατά τραγικό για την Ελλάδα τρόπο είναι παραπεταμένα στην Κρήτη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας άλλη προηγούμενη και σημαντική, επίσης, πρόταση της Μόσχας για χορήγηση στρατηγικών οπλικών συστημάτων.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό “Στρατηγική”, μετά την επίσκεψη του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα το 2016, η ρωσική πλευρά πρότεινε στην Αθήνα την αγορά τριών χαμηλού σχετικά με τα δυτικά κόστους οπλικών συστημάτων: Των υπέρ-υπερηχητικών πυραύλων BrahMosII(“Zircon“), των μαχητικών Su-35BM και αντιαεροπορικών συστοιχιών και βλημάτων S-400.

Η ελληνική πλευρά, καθώς ο Αλ. Τσίπρας είχε κάνει μεγάλη στροφή προς τις ΗΠΑ, δεν απάντησε, δεν μπήκε καν στη συζήτηση και παρέπεμψε την πρόταση στις καλένδες.

Στη συνέχεια, μετά την παγερή σιωπή της Αθήνας και την ψυχροπολεμική αντιρωσική στροφή της, ήρθε η κίνηση της Μόσχας με την προσέγγιση στην Τουρκία και την πώληση των S-400 στην Άγκυρα.

Αυτά προς απάντηση όσων στην Ελλάδα με ελαφρότητα υποστηρίζουν πως η Ρωσία δεν έτρεφε, τάχα, φιλικά αισθήματα προς την χώρα μας και είχε προτίμηση στην Τουρκία, για να μην αναφερθούμε στην παλαιότερη πώληση των S-300, προηγούμενη έκδοση των S-400, που πουλήθηκαν στην Κύπρο, τα οποία είχε απόλυτη ανάγκη και κατέληξαν, μετά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ και την υποταγή της κυβέρνησης Σημίτη, στα αζήτητα στην Κρήτη, εξευτελίζοντας την χώρα μας.

Να σημειώσουμε, επίσης, επειδή τα συστήματα S-400 και τα μαχητικά Su-35BM είναι γνωστά, πως τα υπερ-υπερηχητικά βλήματα BrahMosII ή Zircon είναι μη ανασχέσιμα από τα αντιπυραυλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των αντιπυραυλικών συστημάτων S-400.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας