Η Ρωσία ανακοίνωσε διεθνή διάσκεψη για το Αφγανιστάν στην Μόσχα

601
Η Ρωσία ανακοίνωσε διεθνή διάσκεψη

Η Ρωσία επιχειρεί άμεσα να καλύψει το κενό ασφαλείας που άφησαν οι ΗΠΑ με την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν και την επάνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία.

Πολλοί πιστεύουν πως οι Αμερικανοί επίτηδες άφησαν τους Ταλιμπάν να καταλάβουν την εξουσία για να δημιουργήσουν προβλήματα σε Ρώσους και Κινέζους, στις μουσουλμανικές τους επαρχίες.

Και η Μόσχα και το Πεκίνο όμως δεν είναι διαθέσιμοι να αφήσουν τίποτε στην τύχη.

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι να φιλοξενήσει διεθνείς συνομιλίες για το Αφγανιστάν στη Μόσχα στις 20 Οκτωβρίου.

Ο ειδικός εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν για το Αφγανιστάν,Ζαμίρ Καμπούλοφ, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις σχεδιαζόμενες συνομιλίες σε σχόλιά του που μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Μόσχα φιλοξένησε μια διεθνή διάσκεψη για το Αφγανιστάν τον Μάρτιο, μετά την οποία η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Κίνα και το Πακιστάν εξέδωσαν ένα κοινό ανακοινωθέν με το οποίο καλούσαν τις τότε αντιμαχόμενες πλευρές στο Αφγανιστάν να καταλήξουν σε μια ειρηνευτική συμφωνία και να ελέγξουν τη βία.

Η ανακοίνωση καλούσε επίσης τους Ταλιμπάν να μην πραγματοποιήσουν επιθέσεις την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Έκτοτε, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους απέσυραν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις έπειτα από 20 χρόνια, οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία με μια ταχεία προέλαση και η προηγούμενη κυβέρνηση κατέρρευσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας