Η οσμή πετρελαίων στον Alpha και η επελαύνουσα διαπλοκή

1755
alpha

Νέες ανακατατάξεις και διαπλεκόμενες συναλλαγές ενόψει και των επικείμενων εκλογών αντιπροσωπεύει η αγορά από τον ολιγοπωλιακό πετρελαϊκό όμιλο MotorOil, συμφερόντων Βαρδινογιάννη, του ομίλου Alpha (τηλεόραση + ραδιόφωνα).

Είναι εντυπωσιακό ότι ένα πετρελαϊκό μονοπώλιο όπως η MotorOil που εκ της θέσεώς της έχει σίγουρα και υψηλότατα κέρδη αποκτά μέσω κυπριακών εταιρειών τον ουσιαστικό έλεγχο δύο ταυτόχρονα τηλεοπτικών σταθμών (!), Alpha και Star, επηρεάζοντας έτσι πολύ καθοριστικά την πολιτική ζωή και τις επικείμενες εξελίξεις.

Είναι άγνωστο αν η αγορά του Alpha θα αλλάξει και την έντονα φιλοκυβερνητική του κατεύθυνση, αν και αυτό δεν φαίνεται προς στιγμήν ορατό.

Το βέβαιο είναι, ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε η περίφημη διαπλοκή μιας χούφτας ολιγαρχών και του κατεστημένου πολιτικού συστήματος, αλλά και από κάθε άποψη ενισχύθηκε, πνίγοντας κυριολεκτικά την δημοκρατία και την δυνατότητα της χώρας να προχωρήσει σε ανασυγκρότηση και ανάπτυξη.

Ένα σιδερένιο διαπλεκόμενο σύστημα ελέγχει ασφυκτικά την ενημέρωση και χειραγωγεί βάναυσα την δημόσια σφαίρα, στηρίζει με νύχια και με δόντια ένα βρώμικο και απόλυτα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και ένα εξαγορασμένο πολιτικό προσωπικό, φιμώνοντας και εξαφανίζοντας από το προσκήνιο κάθε παράταξη και φωνή που δεν υποτάσσεται στα κελεύσματά του.

Αυτό το σκληρά διαπλεκόμενο, παρασιτικό και ολιγαρχικό σύστημα, παρά τα πλήγματα που μπορεί κατά καιρούς να δέχεται, έχει βρει τρόπους να ανασυντάσσεται και να αντεπιτίθεται, όπως συμβαίνει αυτό το διάστημα.

Ας μην υπάρχει η παραμικρή αυταπάτη.

Αν αυτό το βρώμικο σύστημα, που σε αυτήν τη συγκυρία έχει κύριο, αν όχι μοναδικό αντίπαλο την Λαϊκή Ενότητα, δεν ξεριζωθεί και δεν συντριβεί μαζί με την ξενοκρατία που αντιπροσωπεύει, καμιά πραγματική πρόοδος στον τόπο δεν είναι δυνατή.

Γι’ αυτό όσες δυνάμεις σήμερα αρνούνται ένα πλατύ ριζοσπαστικό, αντιδιαπλεκόμενο, αντιιμπεριαλιστικό, δημοκρατικό μέτωπο ανατροπής, δυστυχώς παίζουν, το θέλουν δεν το θέλουν, το παιχνίδι της ολιγαρχίας των μίντια και των ξενόδουλων πολιτικών υποτακτικών της!

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας