Η ΝΑΤΟϊκή Ελλάδα εξυπηρετεί τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ

945
νατο

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι πρώτες πτήσεις, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στον εναέριο χώρο της ΠΓΔΜ αναφέρουν ηλεκτρονικά ΜΜΕ των Σκοπίων.

Σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ των Σκοπίων, οι πτήσεις αυτές αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκαν για τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ «ΜΙΑ», επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Άμυνας της χώρας, είχε αναγγείλει το πρωί, ότι σήμερα επρόκειτο να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πτήσεις αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στον εναέριο χώρο της ΠΓΔΜ.

Οι πτήσεις αυτές, σύμφωνα με το «ΜΙΑ», εντάσσονται στο πλαίσιο της «προετοιμασίας και την εκπλήρωση των όρων από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στο τμήμα της αεροπορίας ως ισότιμο μέλος στο σύστημα συλλογικής ασφαλείας» του ΝΑΤΟ.

Σκοπός των πτήσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν να ελεγχθεί η επάρκεια κάλυψης του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας και να εξετασθεί η συμβατότητα των ανιχνευτικών συστημάτων με εκείνα της Ατλαντικής πλευράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας