Η Μόσχα κατά Ερντογάν για δηλώσεις του ενάντια στον Άσαντ

2324
ρωσία

Μπήκαμε στη Συρία για να ρίξουμε τον Άσαντ
Η ρωσική ηγεσία δηλώνει «έκπληκτη» από αναφορά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν πως οι τουρκικές δυνάμεις δραστηριοποιούνται στη Συρία με σκοπό να «ανατρέψουν τον Άσαντ», με το Κρεμλίνο να λέει πως περιμένει «εξηγήσεις».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κατηγορήσει την Τρίτη τον ΟΗΕ για αποτυχία στο Συριακό και είχε επικρίνει τις καταδίκες της διεθνούς κοινότητας στην τουρκική επιχείρηση που είχε ξεκινήσει τον Αύγουστο.
«Είμαστε εκεί για να απονείμουμε δικαιοσύνη και να τερματίσουμε την διακυβέρνηση του Άσαντ, ο οποίος προχωρά σε κρατική τρομοκρατία» είχε πει, όπως μεταδίδει το Reuters, στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος.
Το Κρεμλίνο, ο στενότερος σύμμαχος του Άσαντ στη διεθνή σκηνή, έδειξε την Τετάρτη τη δυσφορία του για τις τουρκικές δηλώσεις.
«Η ανακοίνωση μάς εξέπληξε» είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Είναι πολύ σοβαρή αναφορά που διαφέρει πολύ από προηγούμενες και τη δική μας αντίληψη της κατάστασης, και ελπίζουμε πως οι Τούρκοι εταίροι μας θα προσφέρουν κάποια εξήγηση» τόνισε.
Παράλληλα, το ρωσικό TASS είχε αναφέρει πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σκοπεύει να θέσει το ζήτημα κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

1 σχόλιο

  1. Σημερα η RIA novosti δημοσιευσε οτι συνομιλουν ρωσοι αξιωματουχοι στην Αγκυρα με εκπροσωπους της συριακης αντιπολιτευσης του Χαλεπιου υπο την εποπτεια του Ερντογαν και χωρις τους αμερικανους.Δεν ειναι σαφες για ποια αντιπολιτευση γινεται λογος, αφου στο Χαλεπι υπαρχει μονο η al nusra “τρομοκτατικη οργανωση εκτος νομου στη Ρωσια” οπως διατυμπανιζουν οι ιδιοι οι ρωσοι. Καλο ειναι να μην πουμε τιποτα πριν δουμε τα αποτελεσματα. Αν τους πεισουν να παραδωθουν αμεσα και χωρις ορους, θα ειναι καλο και για τη Συρια και για τα ρωσικα συμφεροντα. Αν τους αφησουν να υποβαλουν ορους, αν τους σωσουν δηλαδη, θα ειναι η μεγαλυτερη πολιτικη ανοησια που μπορει να κανει πολιτικος ανδρας. Η Ρωσια εχει ενα τεραστιο προβλημα. Πολους ολιγαρχες, κοινως κλεφτες, οι οποιοι βαζουν το προσωρινο προσωπικο τους συμφερον πανω απο τα συμφεροντα της πατριδας τους. Τα λεφτα της Ρωσιας βγαινουν εξω και ξοδευονται για αγορες ….Σκορπιων.Αυτοι οι ολιγαρχες νομιζουν οτι ολα πουλιουνται και αγοραζονται και οτι ο χθεσινος εχθρος μπορει να γινει ο αυριανος φιλος. Κατι που δεν ισχυει σαν αξιωμα, εκτος απο τους κυκλους των μαφιοζων.Ας ελπισουμε να μη συνεχιστει το μεχρι τωρα αλαλουμ ρωσικων αποφασεων και πολιτικης(Εκεχειριες, φλερτ με τον αμετανοητο ισλαμιστη Ερντογκαν, “παμε Συρια, φευγουμε, ξαναερχομαστε” κ.λ.π., κ.λ.π.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας