Μόσχα: Βομβαρδίζει τις φιλοτουρκικές μονάδες στην Συρία με θερμοβαρικές βόμβες-Αποχωρούν ΗΠΑ

1216
Η Μόσχα βομβαρδίζει τις φιλοτουρκικές

Χοντραίνει ο πόλεμος στην Συρία μετά την επικείμενη αποχώρηση των ΗΠΑ και ο Πούτιν θέλει την μερίδα του Λέοντος.

Ισοπεδώνει στην κυριολεξία η ρωσική πολεμική αεροπορία στην Συρία, τις βάσεις των φιλοτουρκικών και ισλαμικών μονάδων αδιάκοπα εδώ και 48 ώρες.

Τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν στο νότιο τμήμα του Ιντλίμπ με θερμοβαρικές βόμβες. Σύμφωνα με πηγές, χτυπήθηκε μια φιλοτουρκική φάλαγγα και ένα στρατόπεδο.

Ουσιαστικά η Ρωσία προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο ενός βασικού αυτοκινητόδρομου στην περιοχή Μ4.
Ταυτόχρονα, ο συριακός στρατός επιστρέφει σταδιακά στην περιοχή καταλαμβάνοντας  εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, που ανήκαν πριν το 2011 στη διοικητική κατοχή του συριακού κράτους.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, οι φιλοτουρκικές και ισλαμικές δυνάμεις έχουν χάσει συνολικά 280 στρατιώτες τις τελευταίες 48 ώρες. Σχεδόν πριν από 24 ώρες, πηγές ανέφεραν ότι δεκάδες τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίστηκαν στον ουρανό πάνω από την Ιντλίμπ.

Οι ειδικοί λένε ότι μια τέτοια δραστηριότητα είναι τυπική όταν η απόσυρση μιας στρατιωτικής μονάδας πρέπει να καλυφθεί από τον αέρα. Εδώ και πολλά χρόνια σε αυτό το νότιο τμήμα του Ιντλίμπ ο συριακός στρατός δεν ήταν ενεργός.

Αυτό υποδηλώνει ότι πολύ σύντομα, μετά τις αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων, μπορεί να εισέλθουν στην περιοχή βαριά τεθωρακισμένα οχήματα του συριακού στρατού, με μια γενικευμένη επίθεση.

Επίσης είναι γνωστό επί του παρόντος, ότι δύο ρωσικά υποβρύχια εξοπλισμένα με πυραύλους Calibr ευρίσκονται στα ανοικτά των συριακών ακτών στη ρωσική ναυτική βάση στο Ταρτούς.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές άλλα δύο ακόμη ρωσικά υποβρύχια της ίδιας κατηγορίας, εξοπλισμένα επίσης με πυραύλους Κρουζ, εισήλθαν στο λιμάνι της Ταρτούς, τα οποία προέρχονται από τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Έτσι, η Ρωσία αυτή τη στιγμή διαθέτει συνολικά 32 πυραύλους Kalibr. Στρατιωτικοί παρατηρητές τονίζουν ότι σύντομα η Μόσχα θα ξεκινήσει εκτοξεύσεις πυραύλων στις επίμαχες περιοχές.

Αυτό θα συμβεί μέσω μιας συντονισμένης επίθεσης από αέρος και θάλασσας, ενώ δεκάδες πύραυλοι Kalibr θα εκτοξευθούν από τη ναυτική βάση της Tartus.Επί του παρόντος, οι ισλαμιστές αντάρτες και η συριακή αντιπολίτευση δεν παραδίδονται στην περιοχή Νταράα και πολεμούν τον συριακό στρατό.

Ο  συριακός εμφύλιος πόλεμος συνεχίζεται σχεδόν μια δεκαετία, ενώ όλες οι προσπάθειες να ανατραπεί ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ απέτυχαν οικτρά. Κύριο διακύβευμα αυτήν την φορά για αυτήν την νέα κυοφορούμενη επίθεση της Μόσχας θα αφορά σαφώς το συριακό έδαφος,  και κυρίως τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Συρίας.

Η Μόσχα εκτιμά ότι με την επικείμενη αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών, η Τουρκία θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί την όλη κατάσταση, με πρόσχημα τους Κούρδους στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά η Μόσχα θα κάνει αισθητή την παρουσία της για να τελειώσει μια και καλή την συριακή κρίση.

Το μόνο ερωτηματικό είναι το πως θα αντιδράσει η Άγκυρα στα ρωσικά σχέδια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας