Η Μεγάλη Επανάσταση (δεν) έγινε-Ξεγίνεται το ’21;

Η Μεγάλη Επανάσταση (δεν) έγινε

Λέτε να μην έγινε ποτέ η Ελληνική Επανάσταση; Το ερώτημα μπορεί ν’ ακούγεται κουτό, μα ξανασκεφτείτε το στα σοβαρά. Μήπως γι’ αυτούς που κυβερνάνε τη χώρα μας, όχι μονάχα τούτους εδώ δυστυχώς, δεν έγινε ποτέ η Επανάσταση; Ή, ακόμα χειρότερα, αν έγινε –που το ξέρουν πως έγινε και τους (μας) ξεπερνάει– είναι μια ανορθογραφία και πρέπει να σβηστεί, να ξεγίνει; Όσο κι αν μοιάζουν παράδοξα όλα αυτά, με όσα γίνονται ή προγραμματίζονται να γίνουν τη χρονιά αυτή, διακόσια ολόκληρα χρόνια από το θαύμα του Εικοσιένα, δείχνουν πως καλύτερα θάταν για πολλούς να μην είχε γίνει εκείνος ο Αγώνας. Κι αφού έγινε, καλά θα κάνουμε να τον ξεχάσουμε.

Σήμερα πια δε φοράμε φέσια, καφαλόδεσμους και φουστανέλλες, μήτε σιγκούνια και μπροστέλες. Σήμερα ντυνόμαστε στα Μολ με τα «ενωμένα χρώματα της βενετιάς». Σήμερα, που η ιστορία (μας) τελείωσε, όπως λένε οι καλοφαγάδες της αχαλίνωτης κλεψιάς, που ονομάζεται καπιταλισμός ή φιλελευθερισμός ή όπως θέλετε πείτε το, τί να τους κάνουμε τους («κατσικο»)Κλέφτες του Μοριά, της Ρούμελης, του Ολύμπου, της Ηπείρου, της Κρήτης, του Πόντου, της Κύπρου ακόμα, της Μακεδονίας, τους γίγαντες ναύτες του Αιγαίου κι όλων όσων πήραν απάνω τους την Ιστορία, γιγαντώθηκαν και μάτωσαν, γυρίζοντας τον κόσμο τα κάτω πάνω;

Δείτε τί γίνεται με την επιτροπή «Ελλάδα 2021» –είδατε; ούτε στον τίτλο της δεν υπάρχει το Εικοσιένα–, που δια της ιδίας συνταγής ως φαίνεται, ανέλαβε ένα ακόμα «Ελλάδα 2004», τώρα που τα άπλυτα και τα χρέη εκείνης της «γιορτής» μας έχουν πνίξει. Έχει πρόγραμμα, λοιπόν, η Επιτροπή: Έχει ανακοινώσει πως θα κόψει αναμνηστικά νομίσματα – σε μια χώρα που έχει στερηθεί το νόμισμά της, με ανεπανόρθωτες ζημίες, όπως πλέον γίνεται ολοένα και περισσότερο φανερό, στην πολιτική της ανεξαρτησία. Είδατε που σας λέω; Κι αν έγινε το Εικοσιένα, το πολύ-πολύ να αφορά τους συλλέκτες νομισμάτων ή γραμματοσήμων. Τώρα που όλοι, από εποχής Γεωργίου Παπανδρέου του μικρού, μετακομίσαμε συμπούρμπουλοι στη Ντίσνεϊλαντ των Αγορών –τί βλάσφημη διαστροφή ενός από τις πιο σημαντικούς όρους της Δημοκρατίας!– με τί άλλο να καταγίνουμε; Ας γίνουμε χομπίστες-συλλέκτες!

Α ναι! Η Επιτροπή, με δική της πρωτοβουλία λένε, κάλεσε την 25η Μαρτίου (δεν είναι του Ευαγγελισμού η μέρα ή έχω μπερδευτεί;) τους αρχηγούς των τριών Δυνάμεων, Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, που πολέμησαν τάχα στο Ναυαρίνο «για να είμαστε εμείς ελεύθεροι». Ε, βέβαια! Ελληνική Επανάσταση ΔΕΝ έγινε! Οι έμποροι των εθνών μας ελευθέρωσαν μέσα στην τόση μεγαλοκαρδία τους… Που σήμερα έγιναν σκέτοι δουλέμποροι των εθνών. Κι ας ήταν η Επανάσταση μια έκρηξη Ελευθερίας, που συγκλόνισε όλο τον κόσμο ακριβώς γιατί βάλθηκε να ξεμπήξει την τάξη αυτών των εμπόρων. Και μάτωσε και πέτυχε. Δεν γκρέμισαν οι καλόμοιροι Αγωνιστές της μόνο μια αυτοκρατορία ασιατικής δυναστείας και τυραννίας, όπως η Οθωμανική, μα, στα διακόσια χρόνια που πέρασαν, τα εγγόνια τους μάτωσαν και ξαναμάτωσαν για να απαλλαγεί η Ευρώπη και ο κόσμος από τον Φασισμό και τον Ναζισμό. Σήκωσαν γενναία τον καύσωνα της Ιστορίας. Υπέφεραν γενοκτονίες και εξανδραποδισμούς στους δύο αιώνες μέχρι σήμερα. Κι αυτό γιατί; «Για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία». Μπορεί να μας ακούγεται κάπως σχολικό αυτό το σύνθημα, μα αν εμείς θέλουμε να το ξεχνάμε, νομίζετε το ξεχνάνε οι «προστάτες»; Κι ήρθε κι ο Πούτιν ν’ αρνηθεί την (εκ του προχείρου, όπως φάνηκε) πρόσκληση να παραστεί στις φιέστες της Επιτροπής κι αίφνης ανακαλύψαμε πως η Ιστορία συνεχίζεται και καλό είναι να μην καμώνεσαι τον συλλέκτη νομισμάτων.

Άλλο, ακόμα σοβαρότερο. Ακριβώς τη χρονιά που η Ελλάδα όφειλε να γιορτάζει μια Επανάσταση που συγκλόνισε τον κόσμο, η κυβέρνησή της σύρεται πισθάγκωνα σε έναν «διάλογο» με τον Τούρκο –διερευνητικές τάχα μου επαφές–, που έχει στόχο να διερευνήσει το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η υποτέλεια ενός πολιτικού κόσμου ανάξιου αυτής της χώρας, ανάξιου των τότε Αγωνιστών, ανάξιου και των σημερινών Ελλήνων, που δεν έγιναν, όπως νομίζουν μερικοί, υποτελείς και προσκυνημένοι.

Μάλιστα, οι διερευνητικές προγραμματίζεται να «στεφθούν με επιτυχία» και να «ευλογηθούν», από την ετέρα «προστάτιδα» δύναμη των ημερών μας, τη Γερμανία, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στη Σύνοδο της Ε.Ε., η οποία προγραμματίζεται για πότε λέτε; Την 25η Μαρτίου 2021! Του Ευαγγελισμού ανυπερθέτως. Για να επικυρωθεί και ευρωπαϊκά, πιθανόν, πως Ελληνική Επανάσταση δεν έγινε ποτέ, ακριβώς τη μέρα που οι Αγωνιστές διάλεξαν να σηματοδοτεί την έναρξη της Επανάστασής τους. Ερώτηση αφελούς: Άρα, ούτε ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι στις φιέστες της «Ελλάδα 2021»; Φαντάζομαι ούτε και ο Γάλλος, αφού «θα έχει δουλειά». Ίσως τελικά να μας έρθει μόνο ο Άγγλος, για να πας πείσει αυτός, πως αν δεν ήταν η Αγγλία του ελευθερία δεν θα βλέπαμε ποτέ!

Αλλά… την Ιστορία, ευτυχώς, τη γράφει ο γερο-Θεός, ο οποίος, κατά πως λέει ο στίχος των Αντιφώνων της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού, «ώμοσε και ου μεταμεληθήσεται». Ή, όπως το έλεγε με δικά του λόγια ο μέγας Κολοκοτρώνης, που σαν σήμερα το 1843 εκοιμήθη, «ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την ελευθερία μας και δεν την παίρνει πίσω». Ευτυχώς, ο κόσμος δεν πρόκειται ποτέ να γίνει Ντίσνεϊλαντ. Και την Ιστορία δεν μπορούν να τη γράφουν ή να την ξαναγράφουν ή να την ξεγράφουν οι ισχυροί της ημέρας. Δόξα σοι!

Κωνσταντίνος Μπλάθρας

Το κείμενο μας εστάλη από την «Χριστιανική Δημοκρατία». Είναι άρθρο της εφημερίδας «Χριστιανική» και δημοσιεύεται αυτούσιο. Οι απόψεις του δεν εκφράζουν κατ’ανάγκην και στο σύνολο τους την iskra.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας