Η μαριονέτα του Ερντογάν Φ.Σάρατζ ανακοίνωσε ότι παραιτείται μέχρι τέλη Οκτώβρη!

964
σάρατζ

O Φαγιέζ αλ Σάρατζ σε διάγγελμα του σε τηλεοπτικό κανάλι της Τρίπολης, ανακοίνωσε, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό δημοσίευμα της Iskra όπως και δημοσιεύματα άλλων ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, ότι πρόκειται να αποχωρήσει από τον πρωθυπουργικό του αξίωμα έως τα τέλη Οκτώβρη.

Συγκεκριμένα δήλωσε: “Δηλώνω ειλικρινά την απόφαση μου να παραδώσω την εξουσία και τα καθήκοντα μου στην επόμενη κυβέρνηση, όχι αργότερα από το τέλος Οκτωβρίου. Ευελπιστώ η επιτροπή διαβουλεύσεων ότι θα ολοκληρώσει τις εργασίες της και θα σχηματίσει το νέο Προεδρικό Συμβούλιο με στόχο να διασφαλιστεί η ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας”.

Πριν από το διάγγελμα, στρατιωτικές δυνάμεις της διορισμένης από τον ΟΗΕ ,το 2015, κυβέρνησης του Λίβυου ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, είχαν αναπτυχθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι καταλυτικές πολιτικές εξελίξεις οφείλονται:

Στις αποφασιστικές λαϊκές κινητοποιήσεις, που σχεδόν παρέλυσαν τη χώρα, ενάντια στην κυβερνητική διαφθορά, στη φτώχεια και στο χάος των παράνομων ισλαμιστικών πολιτοφυλακών που κυριαρχούν στην Τρίπολη και σε περιοχές της Δύσης.

Στη σθεναρή αντίσταση του Λιβυκού Κοινοβουλίου και του στρατού του ενάντια στη νεοθωμανική επέλαση -που στόχο είχε όπως είχε δηλώσει ο Τ. Ερντογάν να μην αφήσει ούτε μια ίντσα λιβυκού εδάφους στον “πραξικοπηματία” Χαφτάρ- όπως και στην αποικιοποίηση της χώρας στον τουρκικό και ΝΑΤΟϊκό ζυγό.

Στις δυνάμεις που στάθηκαν στο πλευρό του Λίβυου Καγκελάριου Ακίλα Σάλεχ και του ηγέτη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Χαλίφα Χαφτάρ, όπως η Αίγυπτος, η Ρωσία και η Συρία (υπενθυμίζουμε ότι η ρωσική πρεσβεία είναι, προσωρινά, εγκατεστημένη, στην Τυνησία και όχι στην έδρα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στην Τρίπολη και επίσης η Συρία, έχει αναγνωρίσει επίσημα την κυβέρνηση του Τομπρούκ, με το άνοιγμα πρεσβείας στην Δαμασκό).

Οι πολιτικές διεργασίες ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη, στο πνεύμα της Διάσκεψης του Βερολίνου, αναδιανέμουν τους συσχετισμούς δυνάμεων στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, μεταξύ Σάρατζ-Σάλεχ και Χαφτάρ.

Με την συνδρομή των ισχυρών συμμάχων του λιβυκού κοινοβουλίου, οι νέες πολιτικές εξελίξεις, στη συνέχεια, μπορεί να δώσουν σημαντικό πλεονέκτημα στους ηγέτες της  Ανατολικής Λιβύης, που θα πρέπει να αξιοποιήσουν για να οδηγήσουν την χώρα προς την διεξαγωγή εκλογών.

Και τότε ο κυρίαρχος λαός και με την ψήφο του, θα επιλέξει την ηγεσία που θα ακυρώσει συμφωνίες με τη νεοθωμανική Τουρκία, θα αγωνιστεί για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, για την εκδίωξη ξένων μισθοφόρων  και την εξόντωση ισλαμιστών εξτρεμιστών στη χώρα και τέλος για την προάσπιση της λαϊκής ευημερίας. Υποσχέσεις που επανειλημμένα έχει δώσει η Ανατολική Λιβύη στον λαό.

Από την πλευρά της κυβέρνησης της Τρίπολης και οι  πολιτοφυλακές των δελφίνων (Σάρατζ – Μπασάγκα) θα δώσουν και εκείνες την δική τους μάχη πολιτικής-επιχειρησιακής επικράτησης από τη τη Μισράτα, έως την Τρίπολη.

Η νίκη της Ανατολικής Λιβύης, θα είναι νίκη ολόκληρης της Μεσογείου.

Δείτε το διάγγελμα του Φ. Σάρατζ στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας