Η Μαρία Σάκκαρη πέρασε και την Καρολίνα Πλίσκοβα!

2380
σάκκαρη

Μετά από μια δραματική αναμέτρηση, η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε το εμπόδιο της Καρολίνα Πλίσκοβα, πρώην Νο.1 στον κόσμο, και πέρασε στον τρίτο γύρο του Internazionali BNL d’ Italia!

Μαρία επιβλήθηκε με 3-6, 6-3, 7-5, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της, όμως η 26χρονη Τσέχα έχει κάθε λόγο να νιώθει αδικημένη…

Στο 5-5, 40-40 του τρίτου σετ ένα smash της που ήταν ξεκάθαρα μέσα δόθηκε άουτ, η επόπτρια δεν μπορούσε να βρει το σημάδι (δεν υπάρχει hawkeye στο χώμα), κι έτσι ο πόντος πήγε στην 22χρονη Ελληνίδα.

Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες της Πλίσκοβα, που κάλεσε και τη supervisor, ωστόσο η απόφαση δεν ήταν δυνατόν να αλλάξει. Η Τσέχα είχε παράπονα και από τη Σάκκαρη, που ισχυρίστηκε ότι δεν είδε το σημάδι.

Εκμεταλλευόμενη και την ψυχολογική κατάσταση της Πλίσκοβα, η Σάκκαρη σημείωσε το μπρέικ όταν άρχισε ξανά το παιχνίδι και στη συνέχεια καθάρισε και την πρόκριση.

Το… highlight της συνάντησης, βέβαια, ήταν η αντίδραση της Νο.5 τενίστριας στον κόσμο όταν έληξε το παιχνίδι και αφού έδωσε… με το ζόρι το χέρι στη Μαρία: έσπασε με τη ρακέτα της το κάτω μέρος της καρέκλας της umpire!

Ο αγώνας μπορεί στην ουσία να κρίθηκε από μια λανθασμένη απόφαση της διαιτητή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η Μαρία δεν άξιζε τη νίκη…

Έμεινε πίσω με 5-1 στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά από το σημείο αυτό και μετά έδειξε την ποιότητά της και έκανε το παιχνίδι της κόντρα σε μια από τις καλύτερες τενίστριες στον κόσμο.

Μπορεί να έχασε το πρώτο σετ, ωστόσο στη συνέχεια πέρασε στην επίθεση και ήταν ανώτερη από την Πλίσκοβα, που χάρη στην εμπειρία της κατάφερε να βρει απαντήσεις στα δύο μπρέικ της Μαρίας στο τρίτο.

Το ματς, λοιπόν, πήγε στην κόψη του ξυραφιού και έγιναν όσα περιγράψαμε παραπάνω… Κρίμα, γιατί δεν θα εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε από τον κόσμο του τένις η τεράστια επιτυχία της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας.

Ήταν η δεύτερη νίκη της σε βάρος τενίστριας του Top 10, καθώς είχε υποτάξει πέρυσι στο Γουχάν και την Κάρολιν Βοζνιάκι (Νο.6 τοτε)

Στη φάση των «16» της διοργάνωσης η Μαρία (No.42) θα παίξει με μια εκ των Ίρινα Μπέγκου, Αντζελίκ Κέρμπερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας