Η Μέρκελ στην Τουρκία για ενίσχυση των γερμανοτουρκικών σχέσεων

738
μέρκελ

Συνομιλίες πρόκειται να διεξαγάγει η  καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ  με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Κωνσταντινούπολη έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πραγματοποιείται μετά από την τοποθέτηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της γερμανικής Βουλής, που χαρακτήρισε παράνομο το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, αναγνωρίζοντας ότι παραβιάζει τη Σύμβαση του Διεθνούς Δικαίου Θαλάσσης.

Η Μέρκελ και ο Ερντογάν αναμένεται να συζητήσουν για τις συρράξεις στη Λιβύη και τη Συρία, την κρίση στο Ιράκ και για τις εντάσεις με το Ιράν.

Ο Ερντογάν έχει απειλήσει να «ανοίξει τις πόρτες» προς την Ευρώπη στους εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία που έχει υποδεχθεί η χώρα του, επικρίνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι όπως διατείνεται δεν προσφέρει στην Τουρκία την υπεσχημένη οικονομική βοήθεια.

Η Μέρκελ και ο Ερντογάν είναι προγραμματισμένο να εγκαινιάσουν τον χώρο ενός τουρκογερμανικού Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η Μέρκελ σχεδιάζει, επίσης, να συναντηθεί με αντιπροσώπους βιομηχανιών κατόπιν πρόσκλησης του Γερμανοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, καθώς και με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων και της τουρκικής κοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας