Η μάχη των περιφερειακών εκλογών στη Δυτική Ελλάδα

αμαζόνιος

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουμε με την Περιφερειακή παράταξη “Αντίσταση Πολιτών” τις εξορμήσεις μας στην ύπαιθρο.

Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Κάποιες φορές μας υποδέχονται με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον, κάποιες άλλες φορές φοβισμένα, καχύποπτα,με απογοήτευση και δισταγμό. Είναι αλήθεια ότι τα ΜΜΕ, έχουν παίξει σοβαρότατο ρόλο στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Επίσης η απογοήτευση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει αγκαλιάσει πλατιές μάζες και χρειάζεται τιτάνια προσπάθεια να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο από την πολιτική της ΤΙΝΑ (There is no alternative) δηλ. (Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική). Έχουμε επίσης να παρατηρήσουμε τα εξής:

  1. Δεν έχουν κατανοήσει, ειδικά οι πολίτες της Ηλείας, την δομή, την λειτουργία της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
  2. Δεν έχουν κατανοήσει τον σοβαρό ρόλο της Περιφέρειας στις τοπικές περιφερειακές κοινωνίες.
  3. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι μια περιφέρεια που κινείται σε γραμμή σύγκρουσης με την μνημονιακή κεντρική πολιτική σκηνή, σε αντιμνημονιακή- αντινεοφιλελεύθερη γραμμή, θα αποτελέσει τον πυρήνα αντίστασης κατά των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μέτρων και θα σταθούν εμπόδιο στην ξενόδουλη πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης.
  4. Πρέπει να κατανοήσουν ότι μπορούν να διεκδικηθούν σοβαρά έργα υποδομής, που θα δώσουν ανάσες οξυγόνου στους εξαθλιωμένους από την πολύχρονη λιτότητα πολίτες και φυσικά μια Περιφέρεια- Αντίστασης των πολιτών θα λάβει το συντομότερο δυνατόν φιλολαϊκά μέτρα.
  5. Επίσης πρέπει να παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν δυστυχώς ακόμα, ισχυρές δυνάμεις στις παρατάξεις που στηρίζονται στα κόμματα του Νεοφιλελευθερισμού και της υπογραφής των μνημονίων, ήτοι Κιναλ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ.

Ύστερα από τα παραπάνω είναι χρέος μας και καθήκον μας να πάρουμε θέση και να σταθούμε με σεβασμό προς τον πολίτη και ξεκάθαρα να παρουσιάσουμε τις ταξικές φιλολαϊκές προτάσεις μας, που θα ανακουφίσουν τους πολίτες της Περιφέρειας.

Η Αντίσταση Πολιτών δεσμεύεται για τα παρακάτω:

  1. Για ένα υγιές, οικολογικό περιβάλλον για την προστασία των δασών και των παραλιακών εκτάσεων- υγροτοπικών οικοσυστημάτων.
  2. Τη περιφερειακή αποκεντρωμένη διαχείριση με δημόσιο χαρακτήρα, των σκουπιδιών, κόντρα στα φαραωνικά εργοστάσια και στα μεγάλα συμφέροντα εργολάβων, την αποτροπή της εφαρμοζόμενης ΣΔΙΤ, την διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, κομποστοποίηση κ.λ.π.
  3. Το κτύπημα του βρώμικου ρόλου των μεσαζόντων- εμπόρων που απομυζούν τους μικρομεσαίους αγρότες, με την δημιουργία ενός Δημοπρατηρίου εμπορίας αγροτικών προϊόντων, με την στήριξη του Δημοσίου, της Περιφέρειας και των Συνεταιρισμών.
  4. Αξιοποίηση των υπαρχόντων αεροδρομίων, όχι μόνο για τον τουρισμό με πτήσεις τσάρτερ, αλλά και για την μεταφορά αγροτικών προϊόντων σε ξένες αγορές με πτήσεις τσάρτερ. Λόγω του υπαρκτού προβλήματος της μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων στις περιόδους αιχμής (π.χ. καρπούζι, φράουλα) για εξαγωγές απαιτείται άμεση τεχνοοικονομική μελέτη για να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα της μεταφοράς τους σε ξένες αγορές.
  5. Για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντιδιαβρωτικά και δασοτεχνικής διευθέτησης των ορεινών υδρονομικών έργων.
  6. Για έργα αντιπυρικής προστασίας, καθώς και την εισαγωγή ενός σύγχρονου λογισμικού που ανάλογα με την βλάστηση και τις μετεωρολογικές συνθήκες ( όπως κατεύθυνση ανέμου κλπ) θα κατευθύνει με ακρίβεια τον κατασταλτικό μηχανισμό στα σημεία επέμβασης.
  7. Προστασία αγροτικών προϊόντων, δημιουργία πιστοποιημένου φορέα για την κατοχύρωση των ΠΟΠ προϊόντων, καθώς και πάλη για ανατροπή, ανυπακοή της μελέτης του ΟΟΣΑ, με τον πρόεδρό της κ. Γκουρία, που σχεδιάζουν να κλείσουν 2.750 ελαιουργεία και να αναλάβουν τον έλεγχο του ελαιολάδου οι Αμερικανοί. Δεν θέλουμε τις ανατριχιαστικές τεχνοκρατικές τους προτάσεις πού θα εξαφανίσουν τους  μικρομεσαίους αγρότες.
  8. Παλεύουμε για την ματαίωση της εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, όχι μόνο για λόγους ασφαλείας, λόγω του υψηλού κινδύνου σεισμικότητας της περιοχής, αλλά και τους δυσμενείς αποικιοκρατικούς όρους που θέλουν να επιβάλουν οι πολυεθνικές.

Ίσως θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ακόμα προβλήματα, αλλά λόγω συντομίας, περιορίζομαι στα πιο σπουδαία Περιφερειακά προβλήματα.

Εν κατακλείδι, η πάλη για ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, ξεκινάει από την Περιφέρεια και ειδικότερα της Αντίστασης των Πολιτών.

Παλεύουμε για να αποκαταστήσουμε το αξιακό φορτίο της Αριστεράς.

Κάθε ψήφος αντιμνημονιακή στην Περιφέρεια, είναι μια μαχαιριά στο καρτέλ θανάτου των τραπεζών και των ξένων funds.

Φιλοδοξούμε αγωνιστικά, διεκδικητικά να κάνουμε την Αντίσταση των Πολιτών, δύναμη ελπίδας, δημιουργίας και ρωγμής στο κεντρικό πολιτικό σύστημα.

Υπερβαίνουμε τις υπαρκτές δυσκολίες και ματαιώνουμε τα θανατηφόρα σχέδιά τους. Καμία Ελληνογερμανική συνέλευση δεν θα μπορέσει να μας νικήσει.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας