Η ΛΑ.Ε στο Λίβανο σε συγκέντρωση καταδίκης της Ισραηλινής θηριωδίας

3098
λίβανο

Στη Βηρυτό για τρίτη μέρα η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε και της Διεθνούς Επιτροπής για την Ειρήνευση στη Συρία

Συνεχίζουν τις  συναντήσεις με κόμματα και προσωπικότητες και τις δράσεις καταδίκης της Ισραηλινής θηριωδίας

Παν. Λαφαζάνης: Πρόταση για ένα μεγάλο Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα το φθινόπωρο με την συμμετοχή οργανώσεων, κινημάτων και προσωπικοτήτων της ευρύτερης περιοχής μας που μάχονται τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τα γεράκια του Ισραήλ και τις επεκτατικές πολιτικές χωρών της περιοχής

Σε μεγάλη συγκέντρωση παλαιστινίων και λιβανέζων στο κάστρο Σακίφ στο νότιο Λίβανο, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, έδωσε το παρών η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε από τους Παν. Λαφαζάνη, Κ. Ήσυχο και Δ. Φλαμιάτο, μάζι με τους Β. Πισσία και Μιχ. Τικτόπουλο απο την Διεθνή Επιτροπή για την Ειρήνευση στη Συρία.

Η ελληνική αντιπροσωπεία η οποία ήταν η μόνη αντιπροσωπεία από τρίτη χώρα που παρευρέθηκε στη μεγαλειώδη συγκέντρωση, έγινε δεκτή με πολύ θερμές εκδηλώσεις και ενθουσιασμό από τις πολλές χιλιάδες των διαδηλωτών ενώ από την ελληνική πλευρά εκφράστηκε η αμέριστη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον αγώνα των παλαιστινίων για τη λευτεριά τους, την απόκτηση πατρίδας ενάντια στις τυχοδιωκτικές επιδιώξεις και τις θηριωδίες των σιωνιστών του Ισραήλ, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε στη συγκέντρωση ότι ο ελληνικός λαός παρά και ενάντια στην φιλοισραηλινή και φιλοαμερικάνικη πολιτική της κυβέρνησης και των μνημονιακών κομμάτων στην Ελλάδα βρίσκεται αυτές τις δύσκολες ώρες ολόψυχα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.

Πρόταση για Αντιιμπεριαλιστικό Συνέδριο στην Αθήνα

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε και της Διεθνούς Επιτροπής για την Ειρήνευση στη Συρία συναντήθηκε με τον Μαάν Μπασχούρ πρόεδρο του Διεθνούς Αραβικού Κέντρου για τον Πολιτισμό και την Αλληλεγγύη, με τον οποίον αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα για την ανάγκη συνάντησης και κοινής δράσης όλων των δυνάμεων που μάχονται τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό και επιδιώκουν την ειρήνη, ασφαλή σύνορα, την διεθνή νομιμότητα και την ισότιμη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ο Παν. Λαφαζάνης έκανε πιο συγκεκριμένη την πρόταση της ΛΑ.Ε και μίλησε για την δυνατότητα σύγκλισης ενός Διεθνούς Συνεδρίου το φθινόπωρο στην Αθήνα στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οργανώσεις, κινήματα και προσωπικότητες από τα Βαλκάνια έως την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, που μάχονται τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τον σιωνισμό και όσες χώρες εκδηλώνουν επεκτατικές πολιτικές στην περιοχή μας.

Κατάληξη αυτού του Συνεδρίου θα μπορούσε να ήταν μια διακήρυξη αρχών και κοινής αποτελεσματικής δράσης όλων αυτών των δυνάμεων με στόχο να μετατραπεί η ευρύτερη περιοχή μας από πυριτιδαποθήκη και κέντρο πολέμων και κινδύνων σε μια περιοχή χωρίς κηδεμόνες και ξένες επεμβάσεις, σε μια περιοχή ειρήνης, ασφάλειας, σταθερών συνόρων, διεθνούς νομιμότητας, ισότιμης συνεργασίας και ανάπτυξης.

Η πρόταση της ΛΑ.Ε, παρά τις δυσκολίες της, βρήκε καταρχήν ως ιδέα πολύ θετική ανταπόκριση ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, πολύ περισσότερο που η πρόταση της ΛΑ.Ε συγκλίνει με παρόμοιες προτάσεις ριζοσπαστικών δυνάμεων της Μέσης Ανατολης για ένα μεγάλο Συνέδριο των Λαών της περιοχής για την Ειρήνη και την Ελευθερία.

Ελλάδα, Συρία και Λίβανος να συνεργαστούν για την αξιοποίηση των υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε και της Διεθνούς Επιτροπής για την Ειρήνευση στη Συρία συναντήθηκαν επίσης με τον Ν. Τζ. Τιούνεϊ, Υπουργό κατά της διαφθοράς στην κυβέρνηση του Λιβάνου. Ο Ν. Τζ . Τιούνεϊ τόνισε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος, αν θέλουν να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια αποθέματα τους σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να το πράξουν σε συμμαχία με το Ισραήλ, το οποίο όχι μόνο ασκεί βάρβαρη πολιτική και απομονώνεται στην περιοχή αλλά δεν διαθέτει και αποθέματα υδρογονανθράκων για να παίξει ένα ουσιαστικό ρόλο.

Ελλάδα και Κύπρος έχουν κάθε συμφέρον και είναι μονόδρομος για την αξιοποίηση των αποθεμάτων στην περιοχή και την άσκηση των δικαιωμάτων τους, να στηριχθούν κυρίως στη συνεργασία με το Λίβανο, τη Συρία και την Αίγυπτο.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος στην πραγματικότητα εξυπηρετούν το Ισραήλ για την αξιοποίηση των όποιων αποθεμάτων του σε υδρογονάνθρακες ενώ το τελευταίο δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο προσχώματα και δυσκολίες στην αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων Ελλάδας και Κύπρου και πολύ περισσότερο το Ισραήλ όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα θετικό ενεργειακά σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά μόνο μείζονες κινδύνους για την ασφάλεια και την άμυνα τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας