Η ΛΑ.Ε στη διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες το Σάββατο

856
διαδήλωση
Συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας, στις 14:00 μ.μ.

 Η ΛΑΕ στηρίζει στις 16 Μαρτίου την διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, στο πλαίσιο της διεθνούς κινητοποίησης ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό.

Διαδηλώνουμε ενάντια στις πολιτικές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πολιτικές μιας Ευρώπης – Φρούριο, που αντιμετωπίζει με ρατσισμό, απελάσεις, φράχτες, κρατητήρια και κοινωνικό αποκλεισμό τα θύματα των πολέμων και της ακραίας φτώχειας που προκαλεί.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, στην οποία πρωτοστάτησε η ελληνική κυβέρνηση, και σε όλες τις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποτροπή των προσφύγων στα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα της Ευρώπης, που έχουν μεταβάλλει τα σύνορά της σε τόπους μαρτυρίου και θανάτωσης για χιλιάδες ανθρώπους.

Διαδηλώνουμε ενάντια στο φασισμό και στον εθνικισμό, στην ακροδεξιά ατζέντα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που έχει γίνει κυρίαρχη στο πλαίσιο της ΕΕ, υποθάλποντας την άνοδο ακροδεξιών κομμάτων.

Διαδηλώνουμε ενάντια στη κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει έμπρακτα τις αντιπροσφυγικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές  που υπαγορεύει η ΕΕ. Με την υποκριτική της ρητορεία να αποτελεί τη μόνη ουσιαστική διαφοροποίησή της έναντι των αντιπροσφυγικών και αντιμεταναστευτικών πολιτικών που ακολούθησαν οι προκάτοχες της κυβερνήσεις.

Διαδηλώνουμε ενάντια στα hot spots, τα κέντρα εγκλεισμού και τα camps συγκέντρωσης προσφύγων σε όλη τη χώρα.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην αστυνομική βία και τις δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών.

Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα και τα παιδιά των μεταναστών στα σχολεία, υποστηρίζοντας την ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση όλων τους στις σχολικές τάξεις.

Διεκδικούμε την  ένταξη των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό των πόλεων. Την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας και στην ΕΕ. Τη νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες/στριες  που ζουν στην Ελλάδα. Τη χορήγηση ιθαγένειας σε όλα τα παιδιά.

Όλοι και όλες το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 2μμ, στην πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Βικτωρίας προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

 

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας