Η ΛΑ.Ε στηρίζει την κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ-συνδικάτων, την Τρίτη, ενάντια στον προϋπολογισμό

1580
λα.ε

«ΟΧΙ» στον νέο ταξικό, αντιλαϊκό και μνημονιακό προϋπολογισμό

Η ΛΑΕ στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και των συνδικάτων, την Τρίτη 18/12, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, στην πλ. Κοραή (6.30  μ.μ.)

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός του 2019, ένας ακόμη ταξικός, «τοξικός», αντιλαϊκός και επί της ουσίας απόλυτα μνημονιακός προϋπολογισμός. Ο νέος προϋπολογισμός διαιωνίζει τη Λιτότητα και την Επιτροπεία, επιβάλλει φόρους και περικοπές αναπτυξιακών και κοινωνικών δαπανών για την εξασφάλιση «αιματηρών» πλεονασμάτων. Στο μεγάλο θέμα του χρέους, συνεχίζει την πολύμορφη καταλήστευση του λαού με πληρωμή τοκοχρεολυσίων (13 – 14 δισ. ευρώ, ετησίως), από τα «αιματηρά πλεονάσματα», μέσω της φορολογίας λαϊκών στρωμάτων, μείωσης μισθών και συντάξεων, περικοπές κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών, λεηλασία δημόσιας περιουσίας, ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων για χρέη στις ΔΟΥ, κ.ά.

Ο νέος προϋπολογισμός, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να του φορέσει έναν μανδύα «κοινωνικής ευαισθησίας», είναι κοινωνικά ανάλγητος, βαθιά αντιλαϊκός και ηθικά υποκριτικός και εν τέλει απαράδεκτος. Με τα «υπέρ – πλεονάσματα» προωθεί στην πράξη τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και λειτουργεί ως όχημα κατάργησης της λαϊκής κυριαρχίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση που διοργανώνεται από την ΑΔΕΔΥ και τα συνδικάτα των εργαζομένων, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του νέου «τοξικού» για τον λαό προϋπολογισμού, στην πλατεία Κοραή, στις 6.30 το απόγευμα και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει προς την Βουλή.

Λέμε «ΟΧΙ» στον νέο μνημονιακό, αντιλαϊκό και βαθιά ταξικό προϋπολογισμό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας