Η ΛΑ.Ε στην έκθεση για τις μαρτυρικές πόλεις Δίστομο – Λίντιτσε – Οραντούρ

1505
δίστομο

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε αποτελούμενη από τους Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της ΠΓ, και το Σαράντο Θεοδωρόπουλο, μέλος του ΠΣ, παραβρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια της έκθεσης Αρχειακού και Φωτογραφικού Υλικού, που διοργάνωσαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου και το αρχείο Ιωάννη Σταμούλη, στο σταθμό μετρό στο Σύνταγμα με τίτλο:

Β’ Παγκόσμιος πόλεμος, 10 Ιουνίου, “Τρεις Πόλεις Μία Ιστορία, Λίντιτσε – Δίστομο – Οραντούρ”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση :

Με την παρουσία μας αποτίουμε φόρο τιμής στους σφαγιασθέντες από τους Γερμανούς ναζί κατοίκους των τριών μαρτυρικών πόλεων.

Αποτελεί ηθικό, ιστορικό, εθνικό και δημοκρατικό καθήκον για το λαό και τη χώρα μας η διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.

Συνεχίζουμε τον αγώνα στις νέες συνθήκες ενάντια στο φασισμό, που προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι και στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Επίσης, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα καταστροφικά μνημόνια της φτωχοποίησης του λαού και της υποτέλειας και ταπείνωσης της χώρας μας σε σύγκρουση και ρήξη με τη Γερμανική Ευρωζώνη και ΕΕ.

Για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, με δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη προς όφελος του λαού και αξιοπρέπεια”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας