Η ΛΑ.Ε Μαγνησίας συμμετέχει στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις μνήμης 4 χρόνια μετά από τη δολοφονία Φύσσα

1246
ΛΑ.Ε

Στον Βόλο, Δευτέρα 18/9 στην Πλατεία Ελευθερίας στις 7μμ.
Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και συμμετέχει στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα:
– Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017, στις 6 μ.μ., στην αντιφασιστική συγκέντρωση που οργανώνουν συλλογικότητες, στην Πλατεία Ελευθερίας στις 7μμ.
Η ΛΑΕ χαιρετίζει το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν ενωτικό χαρακτήρα, σε μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για το αντιφασιστικό κίνημα, καθώς οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και του φασισμού αυξάνουν την επιρροή τους στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα που ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι σπαράσσουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής μας και του πλανήτη, ενώ πολιτικές ακραίας φτωχοποίησης και καταστρατήγησης των εργατικών, πολιτικών και κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων προωθούνται σχεδόν παντού, απειλώντας ντόπιους και πρόσφυγες.
Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις πολιτικές των κλειστών συνόρων για τους πρόσφυγες που εφαρμόζει η Ε.Ε., την ντροπιαστική συμφωνία ΤουρκίαςΕΕ στην οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ πρωτοστατεί και την αποδοχή της επαναφοράς σε ισχύ των Κανονισμών του Δουβλίνου ΙΙ και ΙΙΙ, τις απελάσεις, τον εγκλεισμό των προσφύγων σε κέντρα κράτησης, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικού αποκλεισμού των θυμάτων των πολέμων και της φτώχειας, τις επιχειρήσεις αποτροπής του ΝΑΤΟ και της FRONTEX, που μεταβάλλουν την Μεσόγειο και το Αιγαίο σε πλωτό νεκροταφείο.
Αυτές ακριβώς οι κυρίαρχες συστημικές πολιτικές είναι που ενισχύουν την ατζέντα της ακροδεξιάς και του φασισμού, οδηγώντας σε νέα κρούσματα επιθέσεων σε βάρος προσφύγων και αντιφασιστών από τους νεοναζί, οι οποίοι επιχειρούν να διευρύνουν το πολιτικό τους ακροατήριο και να διασπείρουν το μίσος και τον ρατσισμό, καμουφλαρισμένοι με «αντισυστημική» φορεσιά. Ωστόσο ο λαός μας δεν ξεχνάει ποτέ τον ναζισμό, τον φασισμό και τα τερατώδη εγκλήματά του.
Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα εντάσσονται σε μία ενιαία «αλυσίδα» αγώνων που πρέπει να δώσουν από κοινού ντόπιοι και μετανάστες τόσο απέναντι στον ρατσισμό και τους πολέμους που ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους από τα σπίτια τους, όσο και απέναντι στην μνημονιακή εξαθλίωση μας.
Μαζικά, ενωτικά, μαχητικά, όλοι μαζί διεκδικούμε
1)Την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται και πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί.
2)Να κλείσουν τα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη Λεωφόρο Μεσογείων, καθώς και κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.
3)Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα.
4)Ανοιχτά σύνορα για τα θύματα των πολέμων, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
5)Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων
6)Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας