Η ΛΑ.Ε καταγγέλλει περιστατικό που συνδυάζει την ωμή εργοδοτική τρομοκρατία με την ρατσιστική βία

2182
λαϊκή

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει ένα ακόμη περιστατικό που συνδυάζει τη ρατσιστική βία με την ωμή εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία: τον ξυλοδαρμό του απολυμένου μετανάστη εργάτη Ασίφ από τον πρώην εργοδότη του και το γιο του, οι οποίοι του επιτέθηκαν και τον γρονθοκόπησαν όταν, στις 30 Μαΐου, πήγε στο εργοστάσιο πλαστικών της επιχείρησης Γεωργίου Α.Ε. στην ΒΙΠΕ Αυλώνα (για να ζητήσει το έγγραφο της απόλυσής του και το πιστοποιητικό υγείας που είχε δώσει στην επιχείρηση όταν προσελήφθη).

Ο ξυλοδαρμός σταμάτησε με παρέμβαση των εργατών του εργοστασίου, που κάλεσαν την αστυνομία. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο γιος του παραπέμφθηκαν σε δίκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η ΛΑ.Ε. μαζί με την καταγγελία εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στους εργάτες της επιχείρησης οι οποίοι εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στο συνάδελφό τους, κήρυξαν απεργία. Ταυτόχρονα καταγγέλλουν ότι ο εργοδότης τους έχει ιστορικό τρομοκρατικής και ρατσιστικής μεταχείρισης των εργαζομένων.

Η ΛΑ.Ε. στηρίζει τις διεκδικήσεις τους για βελτίωση των άθλιων συνθηκών ελαστικοποιημένης εργασίας κάτω από τις οποίες δουλεύουν, με απλήρωτες υπερωρίες, με καταστρατήγηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας με κάμερες πάνω από το κεφάλι τους που αστυνομεύουν την κάθε τους κίνηση.

Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που εφαρμόζοντας μνημόνια που καταστρατηγούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, προωθεί την εργοδοτική ασυδοσία και το ρατσισμό.

Ο αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών είναι κοινός. Θα σταθούμε δίπλα στον Ασίφ, δίπλα στους απεργούς εργάτες της επιχείρησης Γεωργίου Α.Ε. και όπου αλλού καταστρατηγείται η εργατική νομοθεσία, όπου αλλού παρουσιάζεται ρατσιστική αντιμετώπιση με όλες μας τις δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας