Η Λαϊκή Ενότητα στο συνέδριο της Red-Green Alliance της Δανίας

1950

Στο πολύ ενδιαφέρον συνέδριο της «κόκκινο-πράσινης συμμαχίας», του Αριστερού σχηματισμού της Δανίας συμμετείχε η Λαϊκή Ενότητα μέσω του εκπροσώπου της Άλκη Αντωνιάδη. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε  το τριήμερο 27-29 Απριλίου στην Κοπεγχάγη με την παρουσία 500 περίπου συνέδρων από όλη τη χώρα καθώς και δεκάδες αντιπροσωπείες αριστερών και ριζοσπαστικών κομμάτων και κινημάτων από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική ακόμη και την Ωκεανία.

Οι συζητήσεις και οι τοποθετήσεις των συνέδρων επικεντρώθηκαν τόσο στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της Δανίας, που βρίσκεται σε κοινωνικό αναβρασμόλόγω των διαπραγματεύσεων και κινητοποιήσεων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις και εργασιακή ασφάλεια, όσο και στις διεθνείς εξελίξεις στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας τοποθετούνται κριτικά και αντιπαραθετικά στην Ευρωζώνη (υπενθυμίζουμε ότι η Δανία δεν συμμετέχει στη ζώνη του Ευρώ) όσοκαι την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, γίνεται εκτενής αναφορά στα περιβαλλοντικά προγράμματα, που επεξεργάζονται επιτροπές του κόμματος σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Στα αξιοσημείωτα του συνεδρίου είναι η εκλογή των υποψηφίων για τις επικείμενες εθνικές εκλογές καθώς και για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019. Η πλειοψηφία των συνέδρων αποτελείται από νέους συντρόφους και συντρόφισσες, γεγονός που ενισχύει τη δυναμική της συμμαχίας και αυξάνει την επιρροή τηςστη νεολαία της χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η “RedGreen Alliance” βρίσκεται στο 10% με σαφή τάση ανόδου.

 Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη της συμμαχίας, μεταξύ άλλων την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο Pernille Skipper, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Soren Sondergaard και τον συντονιστή  διεθνών σχέσεων  MadsHadberg συζητώντας σε βάθος τις ελληνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, με στόχο την ενδυνάμωση της  συνεργασίας και αλληλεγγύης. Παράλληλα, συμμετείχε, μεταφέροντας τις θέσεις της ΛΑΕ για έξοδο από την ευρωζώνη και ρήξη με την ΕΕ, στις διευρυμένες συζητήσεις για τα ευρωπαϊκά ζητήματα, που οργανώθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων των ξένων αντιπροσωπειών.

IMG-1513

IMG-1562 IMG-1563 IMG-1597

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας