Η ΛΑΕ με Δ. Στρατούλη στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

1889
Σισμανόγλειο

Προσλήψεις ΤΩΡΑ μόνιμου προσωπικού –

καθολική δημόσια δωρεάν υγεία για όλους

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του «Σισμανογλείου», πραγματοποίησε την Πέμπτη 22 Ιουνίου, 10 το πρωί, το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία παραβρέθηκε η ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενοι των όμορων νοσοκομείων αλλά και πολίτες από το Μαρούσι και τα Βριλήσσια για συμπαράσταση, όπως επίσης και ο Δημήτρης Στρατούλης εκ μέρους της ΛΑΕ.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων, που μίλησαν στη συγκέντρωση, κατάγγειλαν ότι, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για χιλιάδες προσλήψεις στην Υγεία, η πραγματικότητα μπορεί να περιγραφεί μόνο με τη λέξη υποστελέχωση. Από τους εργαζομένους, που αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια, μονάχα το 15% έχει αναπληρωθεί: Η διαχρονική πολιτική της εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας, συνεχίζεται στην ίδια λογική. Εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική των προηγούμενων, μπαλώνουν τρύπες με συμβασιούχους, προγράμματα ΟΑΕΔ, επικουρικούς, μπλοκάκια κλπ, που πριν προλάβουν καν να μάθουν τη δουλειά, αποχωρούν!

Πνευμονολογικές κλινικές των σαράντα κλινών λειτουργούν με μόλις εννέα άτομα νοσηλευτικό προσωπικό στο 24ωρο ωράριο, με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των ασθενών αλλά και των εργαζομένων, οι οποίοι δεν μπορούν να λάβουν όχι απλά ρεπό, μα ούτε τις κανονικές τους άδειες. Παρόμοια είναι η κατάσταση στην Καρδιολογική, όπως και στα Επείγοντα, μολονότι ο όγκος των περιστατικών έχει πολλαπλασιαστεί μετά το κλείσιμο του Παπαγεωργίου και τμημάτων του Αμαλία Φλέμιγκ.

Επιπλέον, εκατό κλίνες παραμένουν τελείως κλειστές ελλείψει προσωπικού, όπως και έξι κλίνες στην Εντατική και τέσσερις αίθουσες χειρουργείου. Κουρασμένο και καταπονημένο, το προσωπικό προσπαθεί με νύχια και δόντια να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες υγείας, καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια και προσπαθώντας κάθε φορά να μην υποπέσει σε κάποιο λάθος που μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του ασθενή, αναφέρει η απεργιακή ανακοίνωση. Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία επιδεινώνει την κατάσταση, αδειάζοντας το νοσοκομείο από προσωπικό μέσω ρουσφετολογικών μετακινήσεων, μετατάξεων και αποσπάσεων.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης, όχι με εμβαλωματικό αλλά με ουσιαστικό τρόπο, δηλ. με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν αναλυτικά τα ακόλουθα:

Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Καμμία αναστολή αδειών του προσωπικού.

Όχι στην υπερενταντικοποίηση της εργασίας και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων (ρεπό, διπλοβάρδιες κλπ).

Μονιμοποίηση συμβασιούχων – επικουρικών (ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λπ).

Πλήρη εργασιακά δικαιώματα των επικουρικών και των εργαζομένων στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

  • Καθολική δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, που παραβρέθηκε και μίλησε στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής :

”Η ΛΑΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, για να μπει ένα τέλος στις πολιτικές εγκατάλειψής του, για να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, για να γίνονται σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματά τους και να μην υπάρξει καμία αναστολή αδειών τους λόγω κυβερνητικής αδιαφορίας για την αναγκαία στελέχωση του νοσοκομείου, για να φύγουν οι εργολάβοι από το νοσοκομείο και για καθολική δημόσια δωρεάν υγεία για όλους και όλες.

Για την υποστελέχωση στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο και συνολική και ραγδαία υποβάθμιση της δημόσιας υγείας υπεύθυνες είναι όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, που με τις πολιτικές υποχρηματοδότησης της και μη προώθησης των αναγκαίων προσλήψεων επιδιώκουν να πετύχουν αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα για την εξυπηρέτηση του αβίωτου, επαχθούς και παράνομου δημοσίου χρέους της χώρας.

Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και του μνημονιακού οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου και για ένα ολοκληρωμένο και βαθιά ανθρωποκεντρικό εθνικό σύστημα υγείας σε όλα τα επίπεδα, που θα είναι δημόσιο, δωρεάν και καθολικό, ώστε να έχει πρόσβαση σε αυτό κάθε κάτοικος της χώρα μας, με αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησής του και άμεση κάλυψη όλων των αναγκών για προσλήψεις προσωπικού.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας