Η λίστα χωρών στις οποίες η Ε.Ε ανοίγει σύνορα. Εκτός ΗΠΑ-Ρωσία

766
σύνορα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τις 14 χώρες των οποίων οι πολίτες κρίνονται ως “ασφαλείας” από υγειονομική άποψη προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στο μπλοκ, παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορονοϊού κάθε άλλο παρά παρελθόν έχει καταστεί.

Στη λίστα δεν περιλαμβάνονται οι πολίτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ενώ για την Κίνα υπάρχει η πρόβλεψη να ανοίξουν τα σύνορα μόνο στον βαθμό που το Πεκίνο θα πράξει το ίδιο για τους πολίτες της ΕΕ που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στην ασιατική χώρα.

Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Μεγάλη απούσα, πλην ΗΠΑ και Ρωσίας, είναι και η σκληρά πληττόμενη Βραζιλία.

Υπενθυμίζεται ότι η λίστα θα υπόκειται σε αναθεώρηση ανά 15 ημέρες με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σημειώνεται πως όπως έχει γίνει γνωστό όσον αφορά στις τρίτες χώρες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα σκοπεύει να κινηθεί με βάση τον κατάλογο των Βρυξελλών, ενώ μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν θα επιτρέπονται απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία. Προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα είναι η υποχρεωτική συμπλήρωση, 48 ώρες πριν, ειδικής φόρμας στην πλατφόρμα https://travel.gov.gr με τα στοιχεία του εισερχόμενου, τη χώρα προέλευσης και τον τόπο στον οποίο θα διαμείνει στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε χθες πως από αύριο 1η Ιουλίου, ανοίγουν τα χερσαία σύνορα, με τη διέλευση να γίνεται από τις Καστανιές και τους Κήπους. Ωστόσο, δεν ανοίγουν για τουρίστες αλλά για εμπορικές συναλλαγές καθώς και για τη μετάβαση εργαζόμενων και ομογενών στη χώρα μας. Το ίδιο καθεστώς ισχύει για την Αλβανία και τα Σκόπια. Ο κ. Πέτσας ανέφερε συγκεκριμένα πως “ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας