Ένα… μικρό αλαλούμ φαίνεται πως έχει προκύψει μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το «δίχτυ προστασίας» που σκοπεύει να απλώσει πάνω από τα ελληνικά νησιά. Υπενθυμίζεται πως από τις 5 Ιουλίου για να ταξιδέψει κάποιος στα νησιά της Ελλάδας θα χρειάζεται είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είτε μοριακό τεστ, είτε rapid test για τον κορονοϊό.
Ωστόσο, η εν λόγω απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με την ηλικιακή ομάδα 18-29 να έχει… το μεγαλύτερο παράπονο. Ουσιαστικά, πολλοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση τους βάζει στο ίδιο «τσουβάλι» με τους αρνητές του εμβολίου ή τους ανεμβολίαστους.
Ο λόγος που αντιδρά η εν λόγω ηλικιακή ομάδα είναι πως πολλοί έχουν επιλέξει να κάνουν εμβόλιο δύο δόσεων και μέχρι στιγμής ή περιμένουν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση ή με τη δεύτερη, καθώς τα ραντεβού για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ξεκίνησαν περίπου από τις 2 Ιουλίου και μετά, εκτός από ορισμένα εμβολιαστικά κέντρα στην επαρχία στα οποία τα ραντεβού άνοιξαν στα τέλη Ιουνίου.
Έτσι, ακόμα και αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν και δεν έχουν προλάβει έρχονται αντιμέτωποι με την «τιμωρία». Μάλιστα, ακόμα και όσοι προλάβουν να εμβολιαστούν πριν την 5η Ιουλίου δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν «ελεύθεροι», αφού θα χρειαστούν ακόμα 14 ημέρες για να θεωρηθεί ότι έχουν αναπτύξει τα αναγκαία αντισώματα και να μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς τεστ.
Και ακριβώς εδώ έγκειται η αδικία. Δηλαδή ένας νέος σε ηλικία άνθρωπος, παρά το γεγονός ότι δεν ανήκει στους αρνητές του εμβολιασμού, εκ των πραγμάτων δεν προλαβαίνει να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και με τις δύο δόσεις, πολύ περισσότερο να έχει συμπληρώσει και το απαραίτητο 14ήμερο. Αποτέλεσμα αν θέλει να κάνει διακοπές σε κάποιο από τα νησιά της Ελλάδας θα κληθεί εκτός από τα εισιτήρια, τη διαμονή και ό,τι ξοδέψει στον προορισμό του να υπολογίζει και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των τεστ για κορονοϊό. Είτε αυτό είναι μοριακό, είτε rapid.