Η Ινδία καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης έως το 2022

1265
WWF

Η Ινδία σκοπεύει να καταργήσει τα πλαστικά μιας χρήσης μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι κατά την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον Guardian, πρόκειται ίσως για την πιο φιλόδοξη δέσμευση για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης από τις 60 χώρες που έχουν ανακοινώσει ή εφαρμόσει παρόμοια μέτρα, όπως αυτά έχουν καταγραφεί σε πρόσφατη έκθεση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών. Η κίνηση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τον πλανήτη, καθώς θα μπορούσε να μειώσει δραματικά τα πλαστικά απορρίμματα από 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΟΗΕ, Έρικ Σόλχαϊμ, χαρακτήρισε την κίνηση ως μια φαινομενική δέσμευση, επικροτώντας την Ινδία που “αντιστέκεται στην πλαστική ρύπανση”. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Δασών και Κλιματικής Αλλαγής της χώρας, Χαρς Βάρνταν, δήλωσε ότι τα πλαστικά μιας χρήσης θα απαγορευτούν σε όλες τις πολιτείες της χώρας μέχρι το 2022. Ο Σόλχαϊμ δήλωσε ότι η κίνηση θα εμπνεύσει τον πλανήτη και “θα ξεκινήσει μία πραγματική αλλαγή”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες πόλεις και κρατίδια στην Ινδία έχουν ήδη απαγορεύσει τις πλαστικές σακούλες ή τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης.

1 σχόλιο

  1. Μπράβο στην Ινδία,που δεν κοροϊδεύει,ότι δήθεν επιβάλλει φόρους,για να περιορίσει το πλαστικό.Ό,τι είναι επιβλαβές για τον πλανήτη – κατά συνέπεια και για μας – το καταργούμε,δεν το πληρώνομε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας