Η ευρωδικτατορία του Δ’Ράιχ πνίγει την Ευρώπη. Μνημονιακή καταστροφή στο Νότο

2141
δραιχ

Ακόμα και τα πιο κραγμένα ευρω-παπαγαλάκια στη χώρα μας δεν τολμούν όσο και αν ψάχνουν να βρουν το παραμικρό θετικό για τις πέρα πάσης λογικής αποφάσεις του Eurοgroup και πρόσφατα της τηλε-Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Το μόνο που τους έχει απομείνει είναι να ονομάζουν “απομόνωση” την απελευθέρωση  χωρών και λαών από τη θηλιά του ευρώ και της ενιαίας αγοράς.

Ούτε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είχε επιβληθεί στην Ευρώπη, με τόσο αδιαμφισβήτητο τρόπο, η στρατιωτική κυριαρχία του Γ’ Ράιχ όσο η παντοδυναμία που έχει αποκτήσει σήμερα το Δ’ οικονομικό Ράιχ σε βάρος όλων, σχεδόν, των ευρωπαϊκών χωρών και λαών.

Σήμερα το Δ’ Ράιχ του γερμανικού ευρώ και της ενιαίας αγοράς για τους μεγάλους χρηματιστικούς παίχτες και τις γερμανικές κατά κύριο λόγο πολυεθνικές εταιρείες, δεν βρίσκει πουθενά αντίσταση.

Όλες οι μέτριες, φοβικές και υποτελείς ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών, πρώτα απ’ όλα του Νότου, έχουν πέσει στα πόδια της Μερκελ και όσοι όρθωσαν, αρχικά, κάποιες αντιρρήσεις και αμφισβητήσεις, γρήγορα βάζουν την ουρά στα σκέλια.

Η τηλε-Σύνοδος κορυφής της 23ης Απριλίου κατέληξε σε φαλκονέρα για τον Ευρωπαϊκό Νότο και σε εξευτελιστικό Βατερλώ για τους ηγέτες του.

Άτολμοι, άβουλοι και μοιραίοι οι ηγέτες των “9“, που διεκδικούσαν  και στην πορεία ξέχασαν, τα ευρωομόλογα, ακόμα και αυτός ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, που βλέπει την άλλοτε βιομηχανικά πρωτοπόρα χώρα του να καταρρέει, αποδέχθηκαν, χωρίς καν αντιδράσεις, την καρατόμηση των λαών τους, αντί να θέσουν υπό αμφισβήτηση το γερμανικό ευρώ και την ενιαία αγορά για έναν παίχτη.

Ο δρόμος της κωλοτούμπας που άνοιξε ο Τσίπρας τον Ιούλιο του 2015, έχει βρει πολλούς μιμητές και πάει να γίνει κανόνας για όσους επιχειρούν να αμφισβητήσουν την επικυριαρχία της Γερμανίας, χωρίς να διαθέτουν ανάλογη αποφασιστικότητα και σχέδιο εναλλακτικής πρότασης έξω από το γερμανικό ευρω-μάρκο και τους κανόνες της Ευρωφυλακής.

Το Ταμείο Ανάπτυξης, που σύμφωνα με τις γερμανικές προδιαγραφές αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής, όχι μόνο δεν θα προικοδοτηθεί με ευρωομόλογα αλλά θα βασιστεί στους πολυετείς προϋπολογισμούς της Ε.Ε, οι οποίοι πληρώνονται από τα κράτη-μέλη, προκειμένου να εκδίδει ομόλογα, ενώ με τις εισπράξεις από την πώληση αυτών των ομολόγων θα παρέχει κατά κύριο λόγο δάνεια στα κράτη-μέλη και όχι δωρεάν επιχορηγήσεις . Και αυτά τα δάνεια, μάλιστα, θα κινούνται σε περιορισμένο ύψος, που συνολικά μόλις θα ξεπερνά το 1 τρις ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των 540 δις δανείων που αποφάσισε το Eurogroup.

Η Γερμανία ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι “τζάμπαχρήμα στην Ευρωζώνη  και την Ε.Ε δεν υπάρχει και ότι και τα δάνεια δεν μπορεί να παρέχονται άνευ όρων, δηλαδή χωρίς Μνημόνια.

Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες του Νότου, μέσα στην άνευ προηγουμένου κρίση που έχει ξεκινήσει, θα οδηγηθούν στην υπερχρέωση και επόμενα στην μνημονιακή αποικιοποίηση, πράγμα που, ιδιαίτερα για την Ελλάδα, θα είναι η χαριστική βολή.

Και όμως με “τζάμπα” απεριόριστο χρήμα, προερχόμενο από ριφιφί σε Νομισματοκοπεία, για να επικαλεστώ τις κατηγορίες κατά Λαφαζάνη, επιχειρούν να ανακόψουν την κρίση, για να μην βουλιάξουν, χώρες όπως η Βρετανία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ.

Η γερμανική Ευρώπη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πιο ιδιοτελή αλλά αδιέξοδα σχέδια της Γερμανίας, οδηγείται μοιραία για να καταστεί η περιοχή, η οποία θα βιώσει  με τον πιο εφιαλτικό τρόπο την κρίση με αποτέλεσμα να καταστεί η περισσότερη ηττημένη και καθημαγμένη από τις σκληρές δοκιμασίες της περιόδου.

Είναι τραγωδία ότι κυβέρνηση και ελληνικό πολιτικό κατεστημένο είναι έτοιμα να θυσιάσουν για άλλη μια φορά και ίσως τώρα τελεσίδικα, την Ελλάδα ως οιονεί Ιφιγένεια προκειμένου να διασώσουν, ματαίως αυτή τη φορά, την Ευρωζώνη και την Ε.Ε, οι οποίες τώρα δεν σώζονται με τίποτα.

Η ώρα της μεγάλης ΑΠΟΦΑΣΗΣ για την Ελλάδα έχει φτάσει. Είμαστε ήδη στο και πέντε και αυτό που χρειάζεται, πλέον, είναι η τόλμη! Τόλμη και πάλι τόλμη! Όσοι φοβούνται χάνονται!

 

Ν.Ζ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας