Η επικείμενη Συνάντηση-Σιδηροδρομική Σύγκρουση Μπάιντεν-Πούτιν

495
Η επικείμενη Συνάντηση-Σιδηροδρομική Σύγκρουση

ΖeroHedge, 9-6-21

Authored by Ron Paul *via The Ron Paul Institute for Peace & Prosperity,

Mετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Είχα τις αμφιβολίες μου για το αν η σύνοδος κορυφής Πούτιν-Μπάιντεν στη Γενεύη θα πραγματοποιηθεί τελικά, αλλά, ακόμη εάν κατά κάποιο τρόπο πραγματοποιηθεί, οι πρόσφατες γκάφες της κυβέρνησης Μπάιντεν σημαίνουν ότι η πιθανότητα να επιτευχθεί κάτι ουσιαστικό είναι σχεδόν μηδενική.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν υποτίθεται ότι θα σηματοδοτούσε την επιστροφή των «ενηλίκων» στο δωμάτιο. Όχι πλέον ο τραμπούκος Τραμπ να λέει στο ΝΑΤΟ ότι είναι άχρηστο, σχίζοντας διεθνείς συνθήκες για το κλίμα και απειλώντας να απομακρύνει στρατεύματα από τη Μέση Ανατολή και πέρα από αυτήν. Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ θα ανθίσει και πάλι στα σταθερά και ασκημένα χέρια των ειδικών.

Στη πορεία, ο Μπάιντεν ξεστόμισε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη ότι ο πρόεδρος Πούτιν ήταν ένας δολοφόνος χωρίς ψυχή. Έπειτα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ανακάλυψε -σε μια δυσάρεστη εμπειρία του- πως οι Κινέζοι ομόλογοί του δεν είχαν καμία διάθεση να διδάσκονται  από μια «διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες» -οι οποίοι περιφρονούνται συστηματικά από την Ουάσιγκτον.

Θα είναι δύσκολες αυτές οι δέκα ημέρες για τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Μόλις μαθεύτηκε ότι υπό την κυβέρνηση Ομπάμα / Μπάιντεν οι ΗΠΑ κατασκόπευαν συστηματικά και παράνομα τους Ευρωπαίους συμμάχους τους, ο άνθρωπος πηγαίνει να συναντήσει τους ίδιους συμμάχους, πρώτα στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Αγγλία στις 11-13 Ιουνίου και στη συνέχεια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 14 Ιουνίου.

Μην γελιέστε, ο Τζο Μπάιντεν είναι βουτηγμένος μέχρι τα μάτια  σε αυτό το σκάνδαλο. Ο ΄Εντουαρντ Σνόουντεν σε σημείωμά του στο Τουίτερ, στα τέλη του περασμένου μηνός, όταν μαθεύτηκε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονταν με τους Δανούς για να κατασκοπεύουν την υπόλοιπη Ευρώπη, ανέφερε ότι «ο Μπάιντεν είναι καλά προετοιμασμένος να λογοδοτήσει για αυτό, όταν σύντομα επισκεφθεί την Ευρώπη, καθώς, φυσικά, ήταν βαθιά μπλεγμένος σε αυτό το σκάνδαλο την πρώτη φορά».

Αν και η Μέρκελ της Γερμανίας και ο Γάλλος Μακρόν είναι πιστά αμερικανικά σκυλάκια του καναπέ, η αποκάλυψη του τρόπου με τον οποίο η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει τους συμμάχους της τους έχει φέρει στη σπάνια θέση να πρέπει να επικρίνουν την Ουάσιγκτον. «Εξωφρενικό» και «απαράδεκτο» είναι οι λέξεις με τις οποίες αντέδρασαν στις ειδήσεις.

Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί συστηματικά (χωρίς στοιχεία) για κακόβουλη συμπεριφορά και παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ, αλλά αποδεικνύεται ότι  ήταν οι ΗΠΑ  η χώρα  που διέπραττε πραγματικά την κατασκοπεία και την ανάμειξη από την αρχή – και εναντίον των συμμάχων της!

Σίγουρα αυτή η ειρωνεία δεν χάνεται για τον Πούτιν.

Ο Μπάιντεν καυχήθηκε στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι θα έβαζε τον Πούτιν στο εδώλιο για τη μεταχείριση των πολιτικών αντιφρονούντων στη Ρωσία, όπως ο Αλεξέι Ναβάλνι. Ο Μπάιντεν έγραψε πρόσφατα στην Washington Post, ότι όταν συναντήσει τον Πούτιν, «θα υπογραμμίσω και πάλι τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και των ομοδόξων δημοκρατιών να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια».

Ίσως ο Πρόεδρος Πούτιν να του υπενθυμίσει πώς η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει την αργή δολοφονία του Τζούλιαν Ασάνζ για το μη έγκλημα του να είναι δημοσιογράφος που αποκαλύπτει κυβερνητικές αδικοπραγίες.

Ίσως ο Πούτιν να υπενθυμίσει στον Μπάιντεν πώς αντιμετωπίζονται οι πολιτικοί αντιφρονούντες των ΗΠΑ, όπως οι εκατοντάδες συλληφθέντες γι΄ αυτό που οι Δημοκρατικοί και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης  καταγέλαστα αποκαλούν «Εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου».

Πολλοί από αυτούς τους μη βίαιους και άοπλους διαδηλωτές κρατούνται σε αυστηρή απομόνωση χωρίς καμία ελπίδα εξόδου με εγγύηση, παρόλο που δεν έχουν προηγούμενες συλλήψεις ή καταδίκες. Οι περισσότεροι αναμένουν δίκη για μικρές κατηγορίες που ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί μέχρι το επόμενο έτος.

Το κατεστημένο εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον είναι απελπιστικά διεφθαρμένο. Η χρήση του αμερικανικού δολαρίου ως όπλου για να μεταβάλει τον υπόλοιπο κόσμο σε  υποπόδιο  επιφέρει την  αντιστροφή της κατηγορίας. Μόνο μια σοβαρή αλλαγή πορείας – προς τον μη παρεμβατισμό και τη μη επιθετικότητα – μπορεί να αποτρέψει μια καταστροφή. Ο χρόνος τελειώνει.

*Σταθερός κατήγορος της εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων της Ουάσιγκτον, την οποία κρίνει θανάσιμο εθνικό κίνδυνο, ο συντάκτης του άρθρου, ιατρός, συγγραφέας, τρεις φορές βουλευτής και δυο φορές ανεξάρτητος υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία, είναι ισόβιος αγωνιστής σε υπεράσπιση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και των ουμανιστικών αξιών, στην υπηρεσία των οποίων δρα το ομώνυμο ινστιτούτο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας