Η επίσκεψη του Νίκου Χουντή στο Βόλο και οι συναντήσεις του

1172

Τη Παρασκευή 7.09.2018 ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής βρέθηκε στο Βόλο, όπου περιόδευσε συναντώντας συλλογικότητες και φορείς της πόλης. Αντάλλαξε μαζί τους προβληματισμούς και ενημερώθηκε για τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Βόλου. Πιο συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί είχε την πρώτη του συνάντηση με τη διοίκηση, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Βόλου και του ΕΚΑΒ.  Ενημερώθηκε για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, που καλείται εν  καιρώ κρίσης και με εμφανή την έλλειψη εργαζόμενων για την κάλυψη των αναγκών του να ανταποκριθεί καθημερινά στους δεκάδες αρρώστους της πόλης.

Έπειτα, ο σ. Νίκος Χουντής παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, από τα οποία ρωτήθηκε για την θέση της Λαϊκής Ενότητας για τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, καθώς και για τις προεκτάσεις τους στη τοπική πολιτική κατάσταση. Εκεί η συζήτηση με τους δημοσιογράφους κατέληξε σε ερωτήματα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ και τη καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, στα οποία απάντησε ανεπιφύλακτα ότι είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ που θα καταλήξει στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της, πρόσθεσε επιπλέον πως οι ιδιωτικοποιήσεις  κοινωνικών αγαθών όπως το νερό είναι μια τακτική υπεράσπισης του εγχώριου και ευρωπαϊκού οικονομικού συμφέροντος των ιδιωτικών κεφαλαίων, που δε προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο της πόλης του Βόλου, αλλά στην διεύρυνση των κερδών των επιχειρήσεων που τα καρπώνονται.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τα γραφεία του ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας και συνομίλησε  με το ΔΣ και τους γιατρούς που παραβρέθηκαν, στοχεύοντας στην ενημέρωση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή  σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων του καρκίνου στο νομό και της επιδημιολογικής μελέτης που διεξάγεται με εντολή της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Νωρίς το απόγευμα, η περιοδεία του ευρωβουλευτή συνεχίστηκε με μεγάλη συμμετοχή, η συνάντηση του με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ. Εκεί οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης εξέφρασαν την ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον, και τον εμπαιγμό που τους γίνετε σχετικά με το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ και την προσπάθεια διάλυσης της ΔΕΥΑΜΒ. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε συναντώντας τις  συλλογικότητες της πόλης που αγωνίζονται κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και τη καύση σκουπιδιών στη περιοχή της Μαγνησίας. Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού, οι εκπρόσωποι του κινήματος άνοιξαν τη συζήτηση με τον ευρωβουλευτή αναλύοντας την τωρινή άσχημη κατάσταση του νερού του Βόλου, που έχει φτάσει λόγω της κακοδιαχείρισης  από όλες της προηγούμενες δημοτικές αρχές αλλά κ από τη την τωρινή (Μπέου), να μην μπορεί να καταναλωθεί. Επίσης στη πολιτική της υποβάθμισης του νερού της Μαγνησίας, ο ευρωβουλευτής ενημερώθηκε για την προσπάθεια χλωρίωσης αυτοδιαχειριζόμενων υδάτων του νομού. Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής κατήγγειλε την στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης και δεσμεύτηκε για την μεταφορά του ζητήματος σε επίπεδο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η συζήτηση έληξε ακούγοντας τους εκπροσώπους του κινήματος για τη καύση σκουπιδιών, όπου ο ίδιος ο ευρωβουλευτής επισήμανε την ανάγκη διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης με ευθύνη του δήμου, καθώς επίσης και την εναντίωση του σε κάθε μορφή καύσης σκουπιδιών στην περιοχή μας από οποιονδήποτε και να γίνετε, επίσης ήταν αντίθετος στην προσπάθεια ίδρυσης εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών από το δήμο που είναι εξάλλου αντίθετο και με το εθνικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων. με αυτά συμφώνησαν και μάλιστα διεύρυναν τα άτομα που εκπροσώπησαν τη συλλογικότητα, λέγοντας πως έχουν επεξεργαστεί ήδη ένα πρόγραμμα για να επιτευχθεί η διαλογή στην πηγή και η ανακύκλωση που μπορεί και πρέπει άμεσα να εφαρμόσει ο δήμος, λόγω του μεγάλου κινδύνου για την υγεία σε περίπτωση που συνεχιστεί η καύση των σκουπιδιών.

Επίσης ένα θέμα που τέθηκε από όλους τους εκπροσώπους των κινημάτων είναι η έλλειψη δημοκρατίας και ο εκφασισμός της πόλης, που προσπαθεί να εφαρμόσει η δημοτική αρχή Μπέου. Είναι πρώτη φορά εξ άλλου που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο παρουσία ΜΑΤ και μπράβων. Ο Ν. Χουντής τόνισε πως κάτι τέτοιο εκτός από κατακριτέο παραβαίνει και τις ευρωπαϊκές συνθήκες για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες προβλέπουν ότι κάθε αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης όχι μόνο υποχρεούται να αφήνει τους πολίτες να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, αλλά είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να τους δίνει τον λόγο και να μην αγνοεί την άποψη τους, ιδιαίτερα σε ζητήματα όπως τα περιβαλλοντικά.

Ο ευρωβουλευτής ολοκλήρωσε έναν κύκλο επισκέψεων, φεύγοντας πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση και τις δυσμενείς συνθήκες στα φλέγοντα ζητήματα της πόλης, τονίζοντας σε κάθε του επαφή πως η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας και ο ίδιος βρίσκονται στο πλευρό των κινημάτων και τάσσονται κατά των κερδών των ιδιωτών, αλλά πάντα υπέρ του συνολικού καλού των πολιτών της περιοχής μας .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας