Η «εξαγορά της ναυπηγικής βιομηχανίας» απ’την Κίνα προκαλεί ανησυχία στις ΗΠΑ

1296
ναυπηγικής

Η εξαγορά μεγάλου μέρους του παγκόσμιου μεριδίου της ναυπηγικής βιομηχανίας από κινεζικές επιχειρήσεις οι οποίες απολαμβάνουν αμέριστη κρατική υποστήριξη, προκαλεί έντονη ανησυχία στις ΗΠΑ.

Ναυπηγείς του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού καθώς και του εμπορικού Ναυτικού ανησυχούν για τη δραματική εξαγορά των παγκόσμιων αγορών ναυπήγησης νέων πλοίων από κινεζικές ναυπηγικές επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από το Πεκίνο, δήλωσε ο διοικητής της ναυτικής διοίκησης Μαρκ Μπάζμπι σε ένα συμπόσιο του Ναυτικού Συνδέσμου.

«Οι Κινέζοι έχουν έρθει τόσο έντονα και έχουν τόσο μεγάλη στήριξη από την κυβέρνησή τους», δήλωσε η Μπάζμπι τη Δευτέρα. «Είναι πολύ ανησυχητικό… Έχουν εξαπλωθεί ακόμη και στα κρουαζιερόπλοια», σημείωσε ο Μπάζμπι.

Ο Μπάζμπι σημείωσε ότι ακόμη και οι ηγέτες της βιομηχανίας της Νότιας Κορέας — της οποίας ο τομέας της ναυπηγικής βιομηχανίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους και τεχνολογικά πιο προηγμένους στον κόσμο — εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξαγορά της παγκόσμιας αγοράς για νέα πλοία από την Κίνα.

«Ο ναυπηγικός τομέας των ΗΠΑ ήταν σε πολύ αδύναμη κατάσταση και ο μόνος λόγος που επέζησε ήταν η τοποθέτηση κρατικών συμβάσεων και οι διατάξεις του νόμου Jones του 1920, δήλωσε ο Μπάζμπι.

Το άρθρο 27 του νόμου Merchant Marine, που ονομάζεται νόμος Jones, απαιτεί όλα τα εμπορεύματα που φθάνουν μέσω θάλασσας σε λιμένες των ΗΠΑ, να μεταφέρονται με πλοία που φέρουν την αμερικανική σημαία, που είναι κατασκευασμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία ανήκουν σε πολίτες των ΗΠΑ και το πλήρωμά τους να απαρτίζεται από Αμερικανούς πολίτες και μόνιμους κατοίκους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας