Η εξάπλωση του νέου κοροναϊού (χάρτης-live update)

1060
κοροναϊού

Φρένο στη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, που μέχρι στιγμής εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, προσπαθούν να βάλουν οι κινεζικές αρχές.

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης, με κυβερνήσεις, υγειονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες αεροδρομίων να ετοιμάζονται για την αντιμετώπισή του.

Το Kέντρο Επιστημονικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς έχει δημιουργήσει έναν χάρτη, που ανανεώνεται αυτόματα με την εξάπλωση του ιού στην Κίνα και παγκοσμίως.

Μπορείτε να δείτε τον χάρτη εδώ:

Οι κινεζικές αρχές προειδοποίησαν σήμερα ότι έχει ενισχυθεί η ικανότητα μετάδοσης του κοροναϊού που ευθύνεται για τον θάνατο 56 ανθρώπων μέχρι στιγμής. 

Κρούσματα του φονικού ιού πέραν της Κίνας έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί στην Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε και στον Καναδά σε έναν άνδρα που επέστρεψε στη χώρα από την Κίνα. Στη Ρωσία αρνητικοί στον ιό βρέθηκαν οκτώ Κινέζοι τουρίστες με ύποπτα συμπτώματα.

Έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα είναι και η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. «Αν χρειαστεί, είναι έτοιμος ο ΕΟΔΥ και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας και με θερμομέτρηση με φορητά θερμόμετρα- πιστόλια» τόνισε σε σημερινή συνέντευξή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας