Η ΕΛ.ΑΣ. προστατεύει την παραβίαση της νομοθεσίας από τα “Jumbo”

1270
γεροβασίλη

Ακόμη και η αστυνομία της Γεροβασίλη κινητοποιήθηκε προκειμένου να απομακρυνθούν εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν έξω από τα “Jumbo” για τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν σ’ αυτά τα κάτεργα. 

Συγκεκριμένα, κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο, στα καταστήματα «Jumbo» στου Ρέντη και στον Άλιμο, οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας και τα σωματεία τους ενάντια στις απαράδεκτες τροποποιητικές συμβάσεις που η εργοδοσία έχει επιβάλλει στους εργαζόμενους, συμβάσεις που μετατρέπουν το 5ήμερο σε 6ήμερο και το συνεχές ημερήσιο ωράριο εργασίας σε διακεκομμένο ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας.

Στο «Jumbo» Αλίμου, όμως, η εργοδοσία κάλεσε και… συγκέντρωση αστυνομικών! Όπως καταγγέλλουν οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας, η εργοδοσία -σύμφωνα με τους αστυνομικούς- επικαλέστηκε παρεμπόδιση πολιτών από τους συγκεντρωμένους.

Πρόθυμη η αστυνομία της κυβέρνησης των μνημονιακών υπηρετών του κεφαλαίου, έστειλε ισχυρή αστυνομική δύναμη για να προστατέψει την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απαίτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από το χώρο καταγγέλλοντας τη στάση της ΕΛΑΣ, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κυβέρνησης, που αντιμετωπίζουν το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ως απειλή.

Να σημειωθεί ότι καμία παρεμπόδιση πολιτών δεν υπήρχε και ότι η κινητοποίηση βρήκε απήχηση τόσο στους εργαζόμενους της εταιρείας όσο και τη στήριξη των καταναλωτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας